Područna vlada Tuzla i Federalni zavod za penzijsko osiguranje najavili su isplatu jednokratne pomoći određenim grupama penzionera u TK, pored oktobarskih penzija.

Kako je saopćeno iz Vlade TK, ugovor o pomoći potpisali su državni ministar rada, socijalne politike i povratka Fadil Alić i direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Halil Subašić.

Iznos od 100 KM bit će isplaćen svim penzionerima na području Tuzlanske regije koji primaju ličnu ili porodičnu penziju i čija ukupna primanja od penzije ne prelaze 538,27 KM.“Konačno, danas smo svečano potpisali sporazum između Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Vlade Tuzlanske regije, što podrazumijeva provođenje još jedne mjere premijera Halilajića i Vlade Tuzlanske regije, odnosno mjera će se nastaviti. implementiran od prošle godine.

Novost ove godine je da će se ove godine pored penzionera sa najnižim primanjima pomoći i penzionerima koji su takozvani korisnici proporcionalnih penzija. Ovi penzioneri primaju penzije iz više izvora i njihova ukupna primanja ne prelaze iznos minimalne penzije u Federaciji BiH”, rekao je Alić.

Dodao je: „Ukoliko naš broj penzionera premaši iznos sredstava koje trenutno obezbjeđujemo, planiramo i potpisivanje dodatka današnjem ugovoru i obezbjeđivanje sredstava kako bi svi koji ostvare ovo pravo mogli dobiti pomoć od tradicionalne Vlade znanja.”

 

Preporučujemo