Borka Tomović je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica i voditeljka. Ona je rođena 14. decembra 1983. godine u Beogradu. Ima stariju sestru Anu. Glumom je počela da se bavi još u osnovnoj školi, u studiju Vlade Andrića. Kao gimnazijalka, primljena je u dramski studio Mike Aleksića. Poslije završene Filološke gimnazije, upisala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu i studirala je u klasi sa Katarinom Marković, Janom Milić, Marinom Vodeničar, Ivanom Nikolić, Ivanom Đorđevićem, Mihailom Laptoševićem, Đorđem Markovićem i Viktorom Savićem.


Diplomirala je 2006. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića, predstavom Bliskost. Široj javnosti je postala poznata u televizijskoj emisiji Fazoni i fore. Sredinom 2018. godine, Borka Tomović je napustila snimanje serije Istine i laži, nakon okončane prve sezone. Glumičini omiljeni filmovi su „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Ja, Danijel Blejk“, „Prohujalo s’ vihorom“ i drugi. Najviše voli glumice Meril Strip (Meryl Streep) i Natali Portman (Natalie Portman). U njenoj biblioteci počasno mesto zauzimaju dela pesnika Miroslava Mike Antića.

Borka Tomović
Borku nismo imali prilike da viđamo u javnosti od kada je postala mama, a još manje sa suprugom. Zbog ogromne doze tajnovitosti , javnost se još više zainteresovala i neprestano pitala ko je misteriozni muškarac Borke Tomović. Na društvenim mrežama fotografije sa suprugom ne objavljuje, a svoj brak čuva samo za sebe. U pitanju je nekadašnji reprezentativac, odbojkaš Novica Bjelica.

– Ne bih nas nazvala zvezdama, jer smo mi ljudi koji vole posao koji rade. Novica i ja smo dugo zajedno. Upoznali smo se kao glumica i odbojkaš. To su profesije koje su oboma važne i neophodno je da se međusobno razumemo. I mi to uspešno radimo. Ja imam mnogo razumevanja kada on ima utakmice pa preuzmem veći deo oko deteta, a kada sam ja na snimanjima onda je sve to na njemu- svojevremeno je govorila Borka.

Preporučujemo