Period devedesetih godina ostao je obilježen emitiranjem velikog broja latino serija koje su u jednom trenutku u potpunosti zaokupirale sav medijski prostor, ističe se da su u Srbiji bilježili najveću gledanost koja je obarala sve rekorde. Jedna od najpopularnijih glumica koja se pojavljivala u takvim serijama jeste Adela Norijega, njena publika sa naših prostora ostala je očarana njenim glumačkim sposobnostima i toliko su se vezali za glumce da su im čak jedno vrijeme i predstavljali idole.

Adela Norijega glumila je u nekoliko takvih serija koje su emitirane na našem regionu, najpoznatije se “Pravo na ljubav”, “Prava ljubav”, “Izvor” i “Vatra u krvi”, glumica se istekla sa svojim talentom i ubrzo je postala miljenica publike. Zračila je nevjerovatnom energijom i njene glumačke sposobnosti bile su izvanredne, producenti su se jedno vrijeme naprosto otimali u čijoj seriji će ona glumiti, nudili su joj ozbiljne ugovore sa pozamašnom svotom novca.

Ono što se ističe u njenom životu jeste to da je bila u vezi sa bivšim predsjednikom Meksika, Karlosom Salinasom. Postoje navodi medija da mu je čak i rodila sina ali u tajnosti, zbog njegove pozicije i stanja koje je tada vladalo u Meksiku ovakve vijesti nikada nisu smjele izaći na vidjelo.

“On je bio očaran njenom lepotom 1988. godine, kada ju je video u glavnoj ulozi jedne telenovele. Odmah je nazvao producenta i rekao mu da im ugovore susret. Iako je ona odbijala, Karlos je zapretio da će uticati na njenu karijeru. Rekao joj je da mora da ispuni sve njegove želje ukoliko želi da se bavi glumom. Nakon što mu je rodila dete, pobrinuo se da ‘nestane’, te joj je zapretio da više nikada ne sme da se pojavi u javnosti. Ne znam čime ju je i kako ucenio, ali upalilo mu je” – kazao je svojevremeno izvor blizak glumici.

Glumica je nekoliko puta fotografisana sa mladim muškarcem za kojeg se smatra da je upravo on njezin sin kojeg je morala roditi u tajnosti, novinari navode da je čak i više puta oslovljavao sa “mama” međutim glumica je negirala sve te navode i kazala je da je to zapravo sin od njene sestre Rejne. Ostatak teksta možete pronaći ovdje.

Oglasi - Advertisement