Kako biste održali dug, živahan i zdrav život, preporučuje se redovita konzumacija orašastih plodova uvrstiti u prehranu.

Prema opsežnoj studiji koja obuhvaća nekoliko desetljeća istraživanja, pojedinci koji redovito unose orašaste plodove u svoju prehranu imaju veću razinu tjelesne aktivnosti, održavaju zdrav način prehrane i suočavaju se sa smanjenim rizikom od razvoja srčanih bolesti kako stare .

Nakon što su proveli opsežnu studiju koja je trajala dva desetljeća, istraživači sa Fakulteta javnog zdravlja Sveučilišta u Minnesoti došli su do zaključka da se pozitivan učinak orašastih plodova na opću dobrobit može pripisati njihovom bogatom sadržaju hranjivih tvari. Studija je uključivala praćenje zdravstvenih i prehrambenih navika 3023 osobe, muškaraca i žena.

Orasi posjeduju jedinstvenu prednost kao jedini dobavljač omega-3 alfa-linolenske kiseline biljnog podrijetla, spoja koji je pokazao pozitivne učinke na kardiovaskularno i kognitivno blagostanje, uz promicanje zdravog starenje. Zanimljivo je da konzumacija jedne porcije oraha, otprilike jedne šake, nudi širok raspon hranjivih tvari koje pridonose cjelokupnom zdravlju.

S sadržajem proteina od četiri grama, dva grama vlakana i sadržajem magnezija od 45 miligrama, orasi nude značajan nutritivni profil. Osim toga, prisutnost polifenola u orasima doprinosi njihovim antioksidativnim svojstvima.

Prema dr. Lin M. Stefenu, profesoru epidemiologije i zdravlja na Školi javnog zdravlja, Sveučilište u Minnesoti, pojedinci koji konzumiraju orahe pokazuju poseban tjelesni fenotip koji je povezan s raznim pozitivnim zdravstvenim prednostima, uključujući poboljšanu kvalitetu prehrane. Ovo posebno vrijedi za one koji su konzumirali orahe od djetinjstva do srednje odrasle dobi.

Uključivanje oraha u prehranu povezano je s gubitkom težine, budući da su pojedinci koji su konzumirali orahe pokazali značajno smanjenu razinu glukoze u krvi u usporedbi s onima koji ih nisu konzumirali.

Nalazi istraživanja dostupni su javnosti putem publikacije u Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases.

Većina pojedinaca sklona je zanemariti određenu komponentu željeza, unatoč njenoj esencijalnosti. Peglanje, zadatak koji mnoge žene često ne vole, smatra se oblikom terapeutskog oslobađanja nakon dugog i napornog dana.

Ljutnja uzrokovana neispravno postavljenom temperaturom glačala poznato je iskustvo domaćicama, budući da ima potencijal zapržiti i, u ekstremnim slučajevima, uništiti odjeću. Česta je pojava da rubovi majica i košulja nepažljivim glačanjem izgube boju i postanu neupotrebljivi.

Peglanje područja košulje u blizini gumba ili rubova oko vrata može biti prilično zahtjevno. Unatoč vašim najvećim naporima, teško je osigurati da je svaki dio tkanine pravilno stisnut. Međutim, postoji revolucionarno rješenje za ovaj problem kojeg mnoge žene možda nisu svjesne, a leži u samoj pegli. Ova posebna značajka uređaja ima praktičnu svrhu i o tome smo ovdje da razgovaramo.

Većina pojedinaca vjerojatno nije mnogo razmišljala o konstrukciji glačala, niti su razmišljali o svrsi i značaju utora koji se nalazi na dnu daske za glačanje. Vrlo je vjerojatno da je većina pojedinaca pretpostavila da je to samo ukras.

Preporučujemo