Prije pet i po godina je preminula poznata pjevačica iz Bosne i Hercegovine Azra Kolaković koja je nastupala pod umjetničkim imenom Dona Ares i koja je imala velike hitove i pred njom je tek bila velika karijera.

Dona se borila dugo sa zloćudnom bolesti na plućima i o tome je govorila javno i pisala na društvenim mrežama u želji da pomogne svima koji se nalaze u sličnoj situaciji a kada je preminula od nje su se opraštale i kolege sa regionalne estradne scene i njeni obožavaoci. Njen suprug Džavid nije bio uz nju ni na samrtnoj postelji a nije došao ni na njenu sahranu što su mu svi zamjerili a nakon toga se nije puno pojavljivao u javnosti.

Džavid već decenijama sarađuje sa pjevačima narodne muzike kao muzičar a prije nekoliko dana je dao intervju u kojem je govorio i o Doni što je privuklo veliku pažnju javnosti. Na pitanje novinara da li je teže raditi sa mladim još neafirmisanim pjevačima ili sa velikim zvijezdama on je rekao da je na to pitanje teško odgovoriti ali da može da izdvoji najbolje pjevače sa kojima je radio i spomenuo je Šerifa Konjevića koji po njemu ima najbolji vokal a zatim i Šabana Šaulića, Halida Bešlića Džeja i Donu Ares.

Džavid kaže da je uvijek imao predosjećaj da li će neka pjesma koju je napisao biti hit i nikada nije pogriješio. On ni sada kao ni posljednjih skoro šest godina nije otkrio koji je bio razlog njegove svađe sa Donom i rekoa je da joj on nije zamjerio šta god je rekla o njemu jer je ona znala da umire i znao je da u dnu srca ne misli ništa loše.

Oglasi - Advertisement