Kristina Foks iz Ohaja prošla je kroz tešku borbu nakon što je dobila grip u martu 2020. godine, što je rezultiralo bakterijskom infekcijom i sepsem, što je dovelo do amputacije obe ruke i noge. Na početku, običan grip se pretvorio u ozbiljnu infekciju, a njen život je postao haotičan.Ova majka dvoje dece, tada 38-godišnjakinja, prvo je posetila hitnu gde su joj dijagnostikovali grip i propisali lekove. Međutim, njen oporavak nije išao kako je očekivano, a njeno stanje se brzo pogoršalo. Foks se seća trenutka kada je shvatila ozbiljnost situacije, opisujući kako je njeno telo palo u septički šok, steklo ljubičastu boju, i kako je izgubila svest.

Prijateljica, medicinska sestra, hitno ju je posetila, a Foks je ubrzo vraćena u hitnu. Usledio je period gubitka svesti i medicinski indukovane kome. Lekari su sumnjali na sepsu, ozbiljno stanje koje može prouzrokovati ozbiljne posledice na vitalne organe, a koje, u najtežim slučajevima, može dovesti do smrti.Foks je bila postavljena na vazopresore, lekove koji podižu krvni pritisak, kako bi se održala vitalna funkcija. Prvobitno su lekari mislili da će možda izgubiti samo nekoliko prstiju, ali stvarnost je bila mnogo ozbiljnija. Krajem marta, morala je podvrgnuti amputaciji obe noge ispod kolena, a početkom aprila, ruke ispod laktova.

Celokupno iskustvo, koje je obuhvatalo i proslavu 39. rođendana u indukovanoj komi, bilo je za Foks nadrealno. Hrabro je prihvatila svoju novu stvarnost, prepoznajući da nikada neće vratiti izgubljene udove.Nakon nekoliko nedelja u bolnici, Foks je mogla napustiti medicinsku ustanovu i ponovno se sresti sa svojom decom. Iako je u početku želela zaštititi svoju decu od gledanja rana, hrabro se suočila s izazovom. Prošla je kroz 12 nedelja intenzivne fizikalne terapije kako bi se vratila svojoj ulozi majke.

Foks, koja je inače administrator, razmišljala je o širem uticaju svog oporavka na druge ljude, posebno mlade ljude koji je prate. Njena odlučnost da se bori i ponovno postane aktivna mama predstavlja inspiraciju za mnoge.

Preporučujemo