Glumica Demi Moore (61) ostaje zapanjujuća ikona ljepote i talenta, no malo ljudi zna da je njezin život bio isprepleten problemima i nedaćama unatoč svojoj uspješnoj karijeri koja traje već pet desetljeća.

U svojoj bogatoj karijeri, Demi je nastupala u brojnim filmovima i televizijskim serijama, postajući i modna ikona zahvaljujući nekim nezaboravnim modnim trenucima koji su zabilježeni izvan filmskog platna.

Međutim, Demi Moore je u svojoj autobiografiji “Inside Out” dijelila mračne detalje iz svog obiteljskog života. Odrasla je u obitelji s roditeljima alkoholičarima, a njena majka je više puta pokušala izvršiti samoubojstvo dok je Demi bila dijete. U svojoj knjizi opisuje traumatične trenutke kada je pronašla majku bez svijesti i spašavala je iz situacija u kojima se trudila progutati pilule.

Rana karijera Demi Moore obilježena je skandalom jer se fotografirala gola dok je još bila maloljetna, a te su se fotografije počele širiti u časopisima u Japanu. Unatoč tome, Demi je potpisala ugovor s modnom agencijom i primila ponude za glumačke uloge. Međutim, jedan od najtraumatičnijih trenutaka u njezinom životu dogodio se kad je bila silovana s samo 15 godina. Počinitelj ju je zlostavljao u vlastitoj kući, tvrdeći da je majci platio 500 dolara za taj čin.

Kada je imala 18 godina, udala se za glazbenika Freddieja Moorea, no brak se brzo raspao jer je već tada konzumirala kokain i alkohol. Na setu filma “St. Elmo’s Fire,” redatelj Joel Schumacher postavio joj je ultimatum: da se mora “skinuti” s droge ili će izgubiti posao. Demi je opisala taj događaj kao prekretnicu u svom životu.

Kasnije ju je šokirala vijest od majke da čovjek s kojim je odrasla nije njezin biološki otac.

“Nikada ne bih otišla na liječenje da to nije bila moja odluka, nešto što sam učinila za sebe. Ali budući da su Joel i producenti bili zabrinuti i pružali mi podršku, odlučila sam to učiniti. Znala sam da imam razloga za što se boriti,” izjavila je.

Godine 1987. Demi Moore se udala za Brucea Willisa, a njihov brak bio je jedan od najstabilnijih u Hollywoodu. Imali su troje djece – Rumer, Scout i Tallulah, iako su se razveli 2000. godine, ostali su u dobrim odnosima. U tom razdoblju Demi Moore dobila je ulogu u filmu “Striptiz.” Provokativne i golišave scene u tom filmu donijele su joj rekordno visoku zaradu za glumicu – plaćeno joj je 12 milijuna dolara.

No, njen odnos s Ashtonom Kutcherom donio je mnoge izazove. Par je eksperimentirao s “trećim licima” u spavaćoj sobi.

“Ashton i ja dovodili smo druge ljude u svoj bračni krevet. Imali smo trojke, pili smo, i osjećala sam strašnu sramotu. Kasnije me je prevario, a govorio mi je da su te trojke bile prekretnica u našem odnosu, da su zamutile granicu monogamije,” napisala je u autobiografiji.

U 43. godini, Demi Moore je ostala trudna s Ashtonom Kutcherom, no izgubila je dijete u šestom mjesecu trudnoće. Brak s Kutcherom se završio razvodom, a Demi se suočila s problemima zloupotrebe lijekova i alkohola.

U tom razdoblju bivši suprug Bruce Willis i kćeri prekinuli su svaki kontakt s njom. Ipak, Demi Moore je uspjela prevladati sve nedaće i izjavila je da je njezina autobiografija bila način da sve te traume “izbaci” iz sebe. Unatoč promjenama na njezinom izgledu koje privlače pažnju javnosti, Demi Moore i dalje ostaje snažna i inspiracija mnogima.

Preporučujemo