Ruška Jakić je žena čiji izgled i postupci izazivaju veliku pažnju iu devetoj deceniji života. Ona je poznata voditeljka u Jugoslaviji i njene revije su veoma popularne. Osim toga, ostaće upamćena kao prva voditeljka na našim prostorima koja je obavila samorazgovor.

Nikada nije bila zabrinuta za utvrđene norme i standarde ponašanja, uvijek drugačiju i još uvijek je danas. Mnogi to rade i ne znaju da je vjerovatno naslijedila mamin slobodan duh i misli, a i sama Ruška je u emisiji često spominjala da je naslijedila i dobre mamine gene. Vjeruje da upravo zbog toga ima vitalnost .

 

Na porodičnoj fotografiji koja kruži društvenim mrežama, pored Ruškine majke je njen brat Branko, čije je veoma zanimljivo i neobično ime Evgenija Berberis, a fotografija je nastala pedesetih godina prošlog veka. Evgenija je imala češko i grčko porijeklo a Ruška je rekla da je njena majka izgledala fantastično i da ona liči na nju. Inače koliko energije ima ova voditeljica i u svojoj devetoj deceniji pokazuje i to da je spremna ponovo da se uda.

Preporučujemo