Džoj Haris bila je u braku s radikalnim pastorom Larryjem Harisom, koji je propovijedao da žene trebaju potpuno poslušati muškarčeve želje. Međutim, kasnije je otkriveno da je tokom četrdeset godina braka silovao svoju suprugu čak sedam puta dnevno.Larry i Džoj preselili su se iz Amerike u Australiju 1994. godine kao dio misije koja je bila povezana s odjeljkom baptističke crkve poznatim po svojim ekstremnim stajalištima, koje su bivši članovi često opisivali kao kult.

On je podučavao i svoju zajednicu da je obaveza žene da se potpuno posluša muškarcu, često pozivajući se na Bibliju kao izvor svojih vjerovanja. Vjerovao je da će više silovanja učiniti muškarca “većim” i “jačim”, što je s vremenom eskaliralo u patnji i zlostavljanju – otkrila je Džoj u razgovoru za Daily Mail.Kada je istina o mučenju ove žene napokon otkrivena, starješina spomenutog odjeljka baptističke crkve bio je nevjerojatno neosjetljiv na situaciju i izjavio je da mu nije jasno “kako čovjek može biti odgovoran za nešto što nije zločin”. Sličan stav zauzeo je i njihov sin Kevin, koji je također postao pastor u jednom od radikalnih ogranka crkve.

Kevin je prekinuo svaki kontakt sa svojom majkom i krivi je za sudbinu svog oca. Tvrdi da je Džoj odgovorna za sve što se dogodilo jer nije pravilno razumjela Božje nauke i Bibliju, te da je zaslužila sve što joj se dogodilo jer nije iskazala pokajanje i poniznost – rekla je Džoj o svom sinu.U intervjuu s Kevinom, nije mogao objasniti kako je njegova majka zaslužila takvo strašno zlostavljanje, i demonstrativno je napustio prostoriju.Pastor Larry Haris osuđen je na pet godina zatvora zbog optužbi za silovanje svoje supruge.

Preporučujemo