Sastojci

  • Jedan kolač
  • jedan čokoladni preslikač

Priprema

Tanke plastične folije poznate kao transferi za čokoladu ili replike čokolade koriste se za stvaranje zamršenih uzoraka na čokoladnim ogradama, ukrasima za kolače i glazurama. Ove folije imaju dizajne izrađene od obojene kakao mase.

Ako ste zainteresirani naučiti kako napraviti čokoladnu ogradu ukrašenu replikama, postoji detaljan postupak.
Trenutačno kalupi za čokoladu nisu dostupni u uobičajenim maloprodajnim objektima, niti ih ima u trgovinama sa slasticama. To nije slučaj samo u Srbiji, nego iu Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, što potvrđuju i komentari na koje nailazim.
Možete ih povoljno kupiti online iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije (to je moj preferirani način nabave). U Hrvatskoj ih možete pronaći u Dora servisima i trgovini “Sve i svašta” u Gornjem Stupniku.

Naišao sam i na informaciju da ih prodaje firma “Tarik” iz Kastave. Želim izraziti svoju zahvalnost svima na pružanju ovih korisnih savjeta!
Ako netko od vas slučajno zna za alternativne izvore za njihovo dobivanje, jako bih cijenio vaš uvid. Osim toga, ovo bi vam web mjesto također moglo biti intrigantno.

Postupak

Nakon pečenja važno je tortu ostaviti da se ohladi u hladnjaku. Dok se kolač hladi odvojite vrijeme za pripremu čokoladne glazure. Ključno je da se glazura čvrsto stegne nakon što se ohladi. Osobno se uvijek pridržavam ovog recepta kada pravim glazuru.
Nakon izlijevanja vruće glazure na ohlađeni kolač, ostavite ga nakratko da odstoji, dopuštajući da se glazura malo stvrdne i ohladi. Zatim oprezno počnite skidati foliju s jedne na drugu stranu, izbjegavajući iskušenje da je skinete svu odjednom s gornje strane, jer bi se tako mogli stvoriti mjehurići zraka između folije i glazure.

Na kraju nježno klizite dugim nožem ili lopaticom duž cijele površine folije kako biste stvorili glatku i ujednačenu završnicu.
Za optimalne rezultate tortu stavite u hladnjak na minimalno trideset minuta da se ohladi. Kad se ohladi, nježno uklonite foliju, pazeći da ne poremetite glazuru. Važno je da glazura bude dovoljno gusta kako se ne bi odvajala od torte prilikom skidanja folije.
Gotovo.

Preporučujemo