Princeza Šarlin od Monaka (45) još jednom odlučno je opovrgla špekulacije o krizi u svom braku s princem Albertom nazivajući takve tvrdnje “napornim i neosnovanim”.

Mediji su je nedavno nazvali “najtužnijom princezom” nakon njenog povratka u Monako iz posete rodnoj Južnoj Africi gde je posetila svoju porodicu. Tokom intervjua tokom poslednjeg boravka u Južnoj Africi, izrazila je svoje frustracije povodom neprestanih glasina o problemima u braku s 65-godišnjim Albertom i otvoreno priznala da “nema pojma odakle te priče dolaze”. Takođe je izjavila da razmišlja o brisanju svog Instagram naloga kako bi zaštitila privatnost svoje dece.Neki francuski i nemački mediji su spekulisali o ozbiljnim problemima u braku između Alberta i Šarlin, čak tvrdeći da je brak formalan i da princeza živi u Švajcarskoj. “Jednostavno ne razumem odakle dolaze te glasine”, istakla je Šarlin.

Spekulacije su dodatno pojačane kada je ovog leta Šarlin deaktivirala svoj Instagram nalog. Međutim, Šarlin je jasno stavila tačku na glasine o gašenju naloga, tvrdeći da je to učinila isključivo radi zaštite privatnosti svoje dece. Dodala je da želi da svoju decu drži dalje od “pritiska” javnog života što je duže moguće.Princeza se sada vratila svojim javnim obavezama u Monaku i nedavno se pridružila Udruženju seniora Monaka.

Glasine o problemima u vezi između princa Alberta i princeze Šarlin prvi put su se pojavile odmah nakon njihovog venčanja 2011. godine. Francuski mediji su čak nazvali Šarlin “Odbeglom mladom” tvrdeći da je pokušala da pobegne pre same ceremonije, iako je ta tvrdnja kasnije energično opovrgnuta. Kasnije se otkrilo da su mladenci proveli medeni mesec spavajući u odvojenim hotelima, što je izazvalo još više spekulacija. Međutim, razlog za to je bio jednostavan – princ je ostao u Durbanu zbog službenih obaveza, a Šarlin je odabrala drugi hotel kako bi se izbegle gužve.

Takođe, nekoliko nedelja nakon venčanja pojavile su se tvrdnje o vanbračnom detetu princa Alberta, ali su brzo demantovane testom očinstva. Pre venčanja sa Šarlin, princ Albert je već imao dvoje dece iz prethodnih veza: stariju ćerku Jazmin Grejs Grimaldi (31) s američkom agentkinjom za nekretnine Tamarom Rotolo i sina Aleksandra Grimaldija-Kostea (19) s bivšom stjuardesom Er Fransa Nikol Kost.

Postojale su i ranije spekulacije o Šarlininim pokušajima bekstva iz Monaka, uključujući i jedan slučaj samo dva dana pre venčanja. 2021. godine je proveo deset meseci u Južnoj Africi, a princ Albert je tada izjavio da je odlazak bio potreban kako bi se oporavila od preopterećenosti i stresa. Šarlin je shvatila da joj je potrebna pomoć, a princ je podržao njenu odluku o odlasku van Monaka radi medicinskog tretmana i privatnosti.

Preporučujemo