Očekuje se da će cijela kraljevska porodica biti prisutna na sahrani kraljice u Londonu u ponedeljak (19. septembra). I dok će većina članova kraljevske porodice biti ispred i u centru gomile, šuška se da Hari i Megan možda neće biti, a prenosi Dejli Star.

POZADINA SKANDALA! Evo ŠTA se zapravo KRIJE iza odluke princa Harija i Megan  Markl koja TRESE javnost! | Najnovije vesti - Srbija danas

Prema riječima jedne od najvećih kritičara para, Danijele Elser, par bi mogao da bude smJešten pozadi, na sličan način kao što su sJedIli na Službi zahvalnosti tokom kraljicinog platinastog jubileja u junu. Iako detalji o sahrani sa takvim detaljima nisu objavljeni, to bi mogao biti “zaista bolan” trenutak za Harija iz više razloga.

Esler je rekla: “Jaz koji postoji između Vilijamovih i Harijevih pozicija samo je porastao u posljednjih nekoliko dana. Čini se da Palata želi da podsjeti sve ko je ko u zoološkom vrtu sa zlatnim rešetkama, što je situacija koja ne sluti na dobro. Naročito je loša za Sasekse kada je u pitanju kraljičina sahrana.

Do sada je kraljevska porodica pokazala da namjerava da se čvrsto drži protokola. Tokom noći u utorak je otkriveno da će samo zaposlenim članovima kraljevske porodice biti dozvoljeno da nose vojnu odjeću, što znači da će i Hari i princ Endru ostati u svojim odjelima, a ne u vojnim uniformama.

Princ napušta britansku vojsku | Novi.ba
Međutim, ovoga puta, Palata igra stvari po pravilniku, što znači da će Čarls i njegova braća i sestre, zajedno sa Vilijamom, i vojvodama od Glostera i Kenta, biti počastvovani, a Hari i njegov ujak će ostati upadljivi u svojim mračnim crnim odjelima. Teško je shvatiti kako za Harija koji je ponosno služio deset godina u vojsci, ovo ne bi bio zaista bolan trenutak.”

NA SAHRANI KRALJICE ĆE SE VIDJETI KO JE KO!" Ekspert tvrdi: Hari i Megan će  biti udaljeni od drugih članova porodice! | Novi.ba

Sahrana će se održati u Vestminsterskoj opatiji, a svetski lideri će biti pozvani da odaju posljednju počast kraljici. Članovima britanske javnosti neće biti dozvoljeno da uđu u samu opatiju, ali mogu da odaju počast Njenom Veličanstvu u Vestminster holu četiri dana ranije.

Preporučujemo