Krsta i Pranvera Simić iz Velike Hoče kod Orahovca na Kosovu i Metohiji dele inspirativnu priču ljubavi koja je prevazišla kulturne i jezičke razlike. Ova neobična ljubavna priča počela je na neobičan način, spajanjem dvoje ljudi različitih etničkih i kulturnih pozadina – ona Albanka iz Kruje, a on Srbin sa Kosova.

Upućeni na susrete muškaraca iz Krstinog sela koji su pronašli ljubav u Albaniji, Krsta je odlučio krenuti istim putem kako bi pronašao svoju sreću. Sudbina ga je odvela na sever Albanije, gde je upoznao Pranveru. Odmah su shvatili da su stvoreni jedno za drugo, i tako je počela njihova neobična, ali ljubavna priča.

Njihova ljubav nije samo prevazišla kulturne i jezičke barijere, već je pridobila i podršku obe porodice. Krstinu želju da Pranvera pređe u pravoslavlje kako bi se venčali u srpskoj svetinji prihvatili su s ljubavlju i razumevanjem. Ova ljubavna priča, koja se odvija u srcu teške socioekonomske situacije na Kosovu, dodatno je ojačala zajednicu i izazvala divljenje.

Krsta i Pranvera vredno rade, suočavajući se s izazovima siromaštva, ali ne gubeći veru i ljubav prema svojoj porodici. Njihova kuća, stara 170 godina, prokišnjava, ali su odlučni da, kroz poljoprivredu, stočarstvo i fizičke poslove, obezbede bolje uslove za život svojoj deci. Unatoč svim poteškoćama, ljubav i složnost u porodici Simić ističu važnost međusobnog razumevanja i zajedničkog rada na izgradnji srećnog doma.

Preporučujemo