U najsjajnijim trenucima svoje bogate glumačke karijere, Žarko Laušević bio je duboko pogođen prisustvom žene koja mu je bila neizmjerno važna. Maja Laušević, njegova prva supruga, bila je ta posebna životna saputnica koja mu je podarila dvoje predivne djece. Iako je bila svjedok njegove velike popularnosti tijekom 90-ih godina, Maja je odabrala živjeti u sjeni javnosti.

Posvetila se odgoju svoje kćeri Asje i sina Dušana, uvijek radije birajući ulogu žene koja djeluje u tišini, daleko od reflektora. Jedini put kada je odlučila stupiti u javnost bio je u kolovozu 1993. godine, nakon tragičnog događaja koji je zauvijek promijenio tijek Žarkova života. Nažalost, nesretni incident prouzrokovao je Žarku nehotično oduzimanje života dvojici muškaraca i ranjavanje još jednog. Prvotno je osuđen na 15 godina zatvora, što mu je kasnije smanjeno na 13 godina. Konačno, proživio je četiri godine i sedam mjeseci iza rešetaka.

U veljači 1998. godine, Žarko je pušten iz pritvora. Maja, njegova tadašnja supruga, samo dva dana nakon tragedije, dala je izjavu za Večernje novosti moleći: “Nemojte, molim vas. Ne možemo ništa reći. Čekamo dolazak odvjetnika.” Nakon dramatičnog perioda, Žarko i Maja su okončali svoj brak. Iako su se kroz život kretali različitim putevima, odnos između njih dvoje uvijek je ostao označen dubokim obiteljskim vezama koje su dijelili kroz odgoj svoje djece.

Glumac Žarko Laušević preminuo je 15. studenog u 63. godini nakon kratke i teške bolesti. Podsjećamo, prije samo dva mjeseca primljen je u bolnicu u Beogradu zbog problema s plućima. Rođen na Cetinju, gimnaziju je završio u Podgorici, a 1982. godine diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Nakon diplome, pridružio se Jugoslavenskom dramskom pozorištu i brzo postao prepoznat po svojim zapaženim ulogama u televizijskim serijama i filmovima, što ga je učinilo jednim od najistaknutijih glumaca bivše SFRJ.

Preporučujemo