Današnji članak počinjemo sa malo tužniji početkom, ali ipak bar malo sretnim krajem. U nastavku pročitajte o čemu se radi. Naime, Fredi je rođen na Floridi. Njega je majka ubrzo nakon njegovog rođenja ostavila u kontejner. ON je trenutno tridesetogodišnji mladić i trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora kompanije koja vrijedi vrtoglavih 62 miliona dolara, koju je on lično osnovao još kao tinejdžer. Osim toga Fredi Figers je također i vlasnik 4 patenta, a tehnologijom se bavi još od malih nogi.

Freddie Figgers: The millionaire tech inventor who was 'thrown away' as a baby - BBC News

Inače, on je rođen u Kunsiju na Floridi, te ga je kako smo već reklicmajka ostavila u kontejner odmah po rođenju. Bračni par Nejtan i Beti Figers usvojili su ga kada je imao samo dva dana, piše Bored Panda.
Fredi Figers (30) trenutno je izvršni direktor kompanije vredne 62 miliona dolara koju je osnovao dok je još bio tinejdžer. Pored toga, vlasnik je 4 patenta, a tehnologijom se bavi od malih nogu.Freddie Figgers: The millionaire tech inventor who was 'thrown away' as a baby - Freddie Figgers

Rođen je u Kunsiju (Florida) i majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nejtan i Beti Figers usvojili su ga kada je imao samo dva dana, piše Bored Panda. Sada osnivač i izvršni direktor kompanije Figgers Communication, Figers je od djetinjstva bio naklonjen tehnologiji. Kada je imao samo 9 godina, dobio je svoj prvi računar koji je odlučio d sam popravi. Već sa 12 godina je počeo da radi kao kompjuterski tehničar, a samo 3 godine kasnije je osnovao i svoju kompjutersku firmu.

Freddie Figgers, de ser abandonado en la basura a convertirse en multimillonario - Canarias Te Quiero
Kada je njegovom usvojitelju dijagnostikovana Alchajmerova bolest, napravio mu je patike sa ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije. Program je prodao kompaniji iz Kanzasa za 2,2 miliona dolara. Godinu dana kasnije, uložio je novac da pokrene Figgers Communication, danas najveću telekomunikacionu kompaniju u vlasništvu Afroamerikanca.

Figers je sa 24 godine već kreirao i dizajnirao 80 programa, a pored nevjerovatnog uma i radne etike, ima i zlatno srce – on je uzor u svojoj zajednici; sponzoriše programe za mlade, stipendira školarce i studente, plaća račune penzionerima.

Preporučujemo