Marija Šerifović je na domaćoj estradnoj sceni postigla uspjeh kakvim malo ko može da se pohvali, ali izgleda da joj školski dani nisu baš išli kako je htjela i željela. Ona je u svom rodnom grau, Kragujevcu završila osnovnu i srednju školu, što joj je očigledno teško palo. Nerado je išla na nastavu, pa je zbog toga u četvrtoj godini gimnazije jedva završila razred. Kako se može vidjeti u njenom godišnjaku iz Prve kragujevačke gimnazije, Marija nije sa uspjehom završila razred, pa je zbog toga nastavno-naučno vijeće upućuje na polaganje razrednog ispita iz čak četiri predmeta.

– Marija Šerifović, kći Rajka i Verice – muzičara, rođena 14. novembra 1984. godine u Beogradu. Nije sa uspehom završila razred, već se upućuje na polaganje razrednog ispita iz: sociologije, filozofije, francuskog jezika i fizičkog vaspitanja – piše u ovom godišnjaku.

Marija Serifovic - YouTube

Iz ovog se može i da zaključiti da je do slanja ove pjevačice na razredni ispit došlo zbog velikog broja izostanaka sa časova, a zakon propisuje da se učenik upućuje na razredni ispit ako nije prisustvovao trećini časova od ukupnog fonda za jedan predmet, što je u praksi oko 25 izostanaka iz jednog predmeta. Razredni ispit nije jednostavan za učenika jer se odgovara cijelo gradivo, tako da možemo samo da pretpostavimo koliko je trebalo truda i vremena da Marija nadoknadi sve ono što je propustila tokom posljednje godine školovanja u gimnaziji.Marija Šerifović dobila ulogu u seriji - Televizija K3

I sama Marija je jednom prilikom istakla da je željela da upiše srednju muzičku školu, ali pošto nije stigla da se spremi za prijemni, upisala je Prvu kragujevačku gimnaziju.

Preporučujemo