Nevjerovatna priča dolazi iz Kalifornije od porodice Kerrigan, otac je saznao da je njegov sin preminuo i organizovao je dosljednu sahranu i posljedni ispraćaj a nakon deset dana doživio je šok kada mu je čuo glas!

Priča potiče od prije par godina a svojevremeno ju je prenosio američki ABC, otac Frank započinje priču sa telefonskim pozivom kojeg je dobio 6. maja kada su ga lokalne vlasti nazvale i saopćile mu užasne vijesti da je njegov sin preminuo te da su pronašli njegovo tijelo iza lokalne radnje.

U toku razgovora sa vlastima oni su mu saopćili da su potvrdili identitet njegovog sina uz pomoć otisaka te da je pronađen u jednoj od uličica bez znakova života, Frank je dugo godina živio u strahu od ovakve vijesti s obzirom da je njegov sin patio od nekoliko mentalnih bolesti te da nije želio živjeti sa svojim roditeljima a ustanove ga nisu željele primiti na liječenje pa je tako svoj život provodio na ulicama Kalifornije a spavao je u obližnjim parkovima i ulicama.

Frank je ostao zatečen vijestima i pitao da je da li je potrebno da dođe kako bi potvrdio identifikaciju na što su mu oni odgvorili da nema potrebe za tim te da će tijelo biti prebačeno u mrtvačnicu i da će biti spremno za pogreb i posljedni ispraćaj. Pogrebu je prisustvovao veliki broj ljudi koji je došao na posljednji ispraćaj a šok je uslijedio deset dana poslije.

Njegov prijatelj Shinker ga je nazvao te mu saopćio da je vidio njegovog sina na terasi obližnjeg centra, Frank je bio zatečen tom informacijom te mu je rekao da to nije moguće jer je on već sahranio svog sina, međutim prijatelj je otišao na terasu i momku uručio telefon. Kada je muškarac progovorio, Frank je zamalo pao od šoka i nije mogao vjerovati da se to dešava.

Kako se saznaje, lokalna policija uopšte nije identifikovala muškarca putem otisaka prstiju nego su pronašli stari identifikacioni dokument u blizini tijela koji je po svemu sudeći imao veliku sličnost po pitanju izgleda njegovog sina i muškarca koji je pronađen. Frank je angažovao advokata i zakonskim putevima se sukobio sa policijom, uložio je tužbu i pokrenuta je interna istraga o slučaju. Pokopali su nečijeg tuđeg sina čija je identifikacija uslijedila tek nakon nekog vremena, dodaju da im je drago što im je sin živ ali da se vratio nazad životu na ulici.

Oglasi - Advertisement