Ja sam jedina osoba u ovoj zemlji koju diskriminiše LGBT zajednica, ali i koja je diskriminisna jer je iz LGBT zajednice i prva političarka iz ovog regiona koja nije bila uplašena, niti se stidela jer je gej”, rekla je Ana Brnabić na otvaranju na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima.

Partnerica srpske premijerke rodit će u SAD-u, svi se pitaju što će pisati  u rodnom listu - Večernji.hr

Ima političara u Srbiji koji su gej, ali koji se srame, ali ja se borim, rekla je Brnabićeva i dodala da postoji makar jedna osoba koja se osjeća bolje jer vidi da lezbejka može biti premijerka i da je ona gurala dalje.

Oslobođenje - Ana Brnabić nema nikakva roditeljska prava, sinu može biti  samo dadilja
Kako je izjavila ona ne može da usvoji diete, niti ima registrovanu zajednicu,ali da ipak ima porodicu i dijete. Ona je odlučo istakla da nikada neće prihvatiti stavove da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrijednostima današnjeg društva.

“Ne mogu da prihvatim stavove koji stvaraju granice među nama, kao pojedincima, samo zbog naše se*sualne orjentacije”, poručila je premijerka.

Također je istakla da su naša historija, tradicija, društvo i država izgrađeni upravo na viševjekovnoj borbi za slobodu.

Ona se još zahvalila koordinatoru Evroprajda Goranu Miletiću i njegovom timu na organizaciji te manifestacije i naglasila da se Evroprajd ove godine u Beogradu prvi put održava van jugoistočne Europe.

“Naučili smo da hodamo u koži drugih ljudi i pokušali da razumemo jedni druge, ali smo naučili i šta je važno za našu zemlju”, rekla je Brnabić.

Ana Brnabić postala je prva žena i prva lezbijka na čelu srpske vlade  [VIDEO] - Crol.hr

Naglasila je da su organizatori Evroprajda pokazali solidarnost sa svojom zemljom i društvom, spremnost na kompromise i donosaenje teških odluka kada je to potrebno. Po održanom govoru, premijerki Brnabić čestitao je šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Preporučujemo