Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, muftije u Srbiji s kojim je u legitimnom braku dobila četvoro djece. Ona uspješno vodi prvi privatni vakuf univerzitet u Srbiji.

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga osnivača i bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića oglasila se na svom Instagram nalogu i svoje pratioce izvjestila o preseljenju iz svog rodnog grada.

Oslobođenje - Ovo je Elma, supruga Muamera Zukorlića: Prije dvije godine  otkrila kako je biti druga žena

Nije tajna da se Elma nakon Muamerove sm*ti našla pod velikim pritiskom što njegove porodice,što medija, što je rezultiralo nažalost i njenim preseljenjem iz grada u kojem je rođena i u kom je odrasla.

– Nakon teške odluke da napustim sa djecom svoj rodni grad, informacija o imenovanju na poziciju pomoćnika ministra obrazovanja je došla kao prva lijepa vijest u našim životima – napisala je Elma u objavi na Instagram profilu.

KAKO ŽIVI DRUGA SUPRUGA MUAMERA ZUKORLIĆA: Elma Elfić sebe uporedila sa  Hurem, svi veruju da se razlog krije u potezu muftijinog sina
Zukorlićeva druga supruga, Elma se pohvalila i tim što nastavja da radi sa istim timom ljudi sa kojim je “prethodnom mandatu ostvarila divnu saradnju, komunikaciju i profesionalni odnos”.

– Rahmetli Muftija mi je u zadnjoj godini svoga života dao dva važna zadatka: predložio me je, a nakon toga sam i izabrana za predsjednicu Univerziteta i time postala prvi njegov saradnik kojem je za života u potpunosti ustupio rukovođenje tom ustanovom – navela je Elma i dodala:

 

 

– Znam da bi danas bio ponosan, jer sam ostvarila njegov dugogodišnji san i doprinijela razvoju Univerziteta u zemlji i svijetu. Drugi zadatak je svakako imenovanje na poziciju pomoćnika ministra, te sama činjenica da i dalje ostajem na toj poziciji govori da sam i taj amanet uspješno ponijela.

Preporučujemo