Svi ste vjerovatno do sada čuli za ime Nenad Periš. Naime, on je otac tra*ično premilnulog Splićanina Mateja Periša koji je imao samo 27 godina, kada je nestao. On je noć uoči Nove godine, ušao u rijeku Savu i u*opio se, a njegovo tijelo je nađeno tek nakon 5 mjeseci. Nenad se sada oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Matej Periš u sebi imao koktel smrti | Info | Crna hronika

On je naime, postavio tužnu pjesmu na svom profilu, koja je bez sumnje namjenjena njegovom sinu Mateju. Pjesmu koju je Nenad okačio zove se “Moj lipi anđele” koju su izvodili Oliver Dragojević i Zorica Kondža. Tekst ove numere glasi: “negdje još čuvam nešto za tebe kad dođu jutra puna nevoje i kad nam ništa ne ide”.

 

“Moj lipi anđele, pogledaj u mene ako nas tužne jutrom probude ja čuvam osmijeh za tebe. Ako nas tužne jutrom probude i srce stisne se od nevoje ja čuvam nešto za tebe pogledaj u mene”, glasi refren ove pjesme.

Nenad Periš: 'Mateja želim vratiti kući na bilo koji način, molite se za njega' – narod.hr

Podsjećanja radi, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba “Gotik” u Beton hali u Beogradu gdje je bio sa prijateljima. Splićanin je nakon izlaska trčeći prešao Karađorđevu ulicu, zatim Travničku i došao do Save promenade gdje se približio rijeci Savi. Njegovi prijatelji sa kojima je tog 30. decembra došao u Beograd kako bi proslavili novogodišnje praznike prijavili su sutradan njegov nestanak.

UPRAVO SE OGLASIO NENAD PERIŠ: MATEJU JE NAPISAO JEDNU PORUKU, EVO ŠTA SE DESILO | Hayat.ba

MUP Srbije, kao i njihove kolege iz Hrvatske uključili su se u potragu za nestalim mladićem iz Splita, a njegov l*š u poodmakloj fazi raspa*anja nađen je nasukan na obali kod Ade Huje u Beogradu. Nestanak i potraga za Matejem Perišem bila je svakodnevna što od strane pripadnika policije, pa tako i građana koji su čak pravili i grupe na društvenim mrežama kako bi ga našli.

Preporučujemo