Najpoznatija zvijezda jugoslovenske muzičke sce ne Neda Ukraden je tokom svoje duge i bogate karijere usojela postići, sve što se može postici, ali ipak joj je to istovremeno bila i prepreka da se ostavri i na privatno planu. Uprkos tome štšo su svi muškarci širom Jugoslavij uzdisali za njom, ona je ipak odlučila da samo jednom kaže “da”.

– Nikada se nije postavljalo pitanje da li sam voljena i obožavana, da li su mi se udvarali, toga mi nije manjkalo, nego šta je u ljubavi dobro za mene. Tražila sam nešto što nisam mogla da dobijem – saveznika, podršku, bezgranično poverenje, prijatelja pre svega. Ne kažem da toga nije bilo, ali ne u meri u kojoj mi je bilo potrebno. Popularnost, putovanja i duga odsustva od kuće uzela su danak i uništila ono dobro što je postojalo u mojim vezama – izjavila je nedavno u intervjuu.

 

O svom jedinom suprugu, Milanu Bilbiji, ocu njene kćerke Jelene, i danas govori biranim riječima.

Ovako je Neda Ukraden izgledala prije 40 godina, 'bez filtera, silikona i umjetnih trepavica' - tportal

– Bila sam vrlo mlada kad sam ga upoznala, imala sam 19 godina, a on 33. Bio je moja prva velika ljubav. Naše zabavljanje se strašno odužilo, venčali smo se posle deset godina veze. Željna slobode, jer sam rasla uz oca koji je bio strog i patrijarhalno nastrojen, praktično sam iz jednog “ropstva” prešla u drugo. A ja sam neko kome je potrebna sloboda, autohtonost, mogućnost samostalnog odlučivanja.

Neda Ukraden nema sreće s muškarcima: "Imala sam jedan brak, i to sam se jedva udala" - Express
Njena kćerka je donila ime po rođenoj tetki Nedinog muža, a, Jeleni Bilbiji, koja je bila prvi spiker „Radio-Beograda“.

– Kada smo dobili dete, našoj sreći nije bilo kraja. Svili smo gnezdo u novom stanu ali su, uprkos velikoj ljubavi, naši različiti karakteri i navike uslovili rastanak. Kada je počela erozija svega što nas je vezivalo, želela sam da okončam brak, kako detetu ne bismo priređivali scene koje nisu lepe. Zadržali smo uzajamno poštovanje, ostala sam mu veran prijatelj do poslednjeg dana, pomagala koliko sam mogla i uvek gajila međusobnu ljubav između njega i ćerke, koju je obožavao.

Preporučujemo