Ako ste ikada bili u dilemi o optimalnoj trajanju ljubavnog čina, sada možete prestati sa spekulacijama! Beskrajne diskusije među prijateljima često kruže oko pitanja – koliko dugo bi trebalo trajati intimno spajanje? Neki smatraju da su pet minuta sasvim dovoljna doza strasti, dok drugi preferiraju maratonski pristup od pola sata. Dr. Hari Fisč je proveo istraživanje s ciljem utvrđivanja prosječnog trajanja intimnog čina, a rezultate je podijelio s javnosti kroz svoju opsežnu knjigu.

Prema njegovim nalazima, impresivnih 43 posto parova ne uživa u ljubavi duže od dva minuta. Nadalje, 23 posto njih doživljava intimne trenutke u rasponu od tri do sedam minuta, dok 15 posto izdržava od sedam do 15 minuta. Samo 12 posto parova izjavilo je da se njihov odnos proteže od 15 minuta do nekoliko sati. Fisč u svojoj knjizi naglašava da su muškarci često “krivci” za brz završetak zbog svoje preuranjene ejakulacije. Štoviše, više od 90 posto žena ne može postići vrhunac unutar prvih dva minuta, što ih često ostavlja nezadovoljenima.

“Postoje značajne varijacije između parova, pa tako neki uživaju u ljubavi i do sat vremena, dok je veći broj onih čije ‘strastvene seanse’ znaju biti prilično kratke”, zapisao je Fisč. Dodatno, u svojoj knjizi ističe da parovi u prosjeku prakticiraju ljubav dva puta tjedno. Za muškarce koji se suočavaju s izazovom brze ejakulacije unutar dva minuta ili, s druge strane, ne mogu doživjeti vrhunac ni nakon 40 minuta, savjetuje da potraže pomoć od stručnjaka.

Preporučujemo