Ako tek počinjete uzgajati papriku, uzgoj može biti težak. Ove sadnice imaju specifične potrebe za svjetlom, gnojivom i presađivanjem kako bi dobro rasle i davale puno plodova.

Kako bi vaše biljke bujno rasle, imale lijepe listove i u budućnosti imale puno cvjetova i plodova, morate ih dobro njegovati.

Da biste to učinili, također možete napraviti vlastite priloge od 3 predmeta koje već imate u kuhinji.

To je sve što ti treba.

  • 1 žlica suhog kvasca
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 litra tople vode

Nekoliko sjajnih ideja za doručak: Sve što trebate je konzerva tune i nekoliko dodataka
program:

Pomiješajte sve sastojke. Ostavite da odstoji dva sata. Razrijedite s 10 litara vode i zalijte biljku, prenosi Krstarica.

Kvasac sadrži vitamin B, minerale i druge sastojke. Dodavanjem kvasca u tlo povećava se koncentracija dušika i fosfora, a biljke bolje rastu.

Soda bikarbona uništava štetne tvari i sprječava pojavu gljivica na vašim biljkama.

bonus:

Najbolje gnojivo za rajčice i krastavce

Jedna kap ove tekućine može spasiti cijeli vrt od truleži – odličan trik za krastavce i jagode Jedna kap ove tekućine može spasiti cijeli vrt od truleži – odličan trik za krastavce i jagode
Pospite sodu bikarbonu oko rajčica – evo zašto Pospite sodu bikarbonu oko rajčica – evo zašto
Za postizanje dobrih prinosa rajčice i krastavaca nije potrebno koristiti komercijalno dostupna kemijska gnojiva. Postoji mnogo učinkovitih i dugo dokazanih recepata na bazi prirodnih sastojaka.

Hranjenje narodnim lijekovima smatra se ekološki čistim i neškodljivim, a ujedno blagotvorno djeluje na rast i razvoj biljaka.

Obično je cijena ove metode vrlo niska, a ponekad čak i besplatna, što ovu vrstu gnojiva čini posebno povoljnom.

Koje narodne metode postoje i kako ih pravilno primijeniti za hranjenje rajčica i krastavaca?

Krastavci i rajčice prihranjuju se pepelom

Drveni pepeo učinkovit je narodni lijek za prihranu rajčica i krastavaca koji su vrijedan izvor kalija, kalcija, fosfora, magnezija i drugih hranjivih tvari potrebnih biljkama.

Osim toga, pepeo alkalizira tlo, pospješuje brzu razgradnju i apsorpciju organske tvari, sprječava bolesti i suzbija štetnike.

Sastav pepela i njegova korisna svojstva ovise o biljci iz koje je dobiven.

Recept za gnojidbu rajčica i krastavaca otopinom drvenog pepela

Uzmite 2 šalice pepela, otopite ga u 10 litara vode, ostavite smjesu da odstoji 1-2 dana, a zatim pognojite odmah ispod korijena biljke, konzumirajući 0,5 litara ovog proizvoda po izdanku. Ponovite prihranjivanje svakih 10-14 dana, ukupno 5-6 puta tijekom sezone.

Formulacija otopine za prskanje lišća

Otopiti 300 grama pepela u 3 litre vode, kuhati pola sata, zatim ohladiti i ostaviti da stoji 5 sati. Prije prskanja razrijedite na 10 litara, procijedite, dodajte 40 grama tekućeg ili domaćeg sapuna i poprskajte biljke.

Rasipanje pepela štiti biljke od bolesti i štetnika te odbija puževe iz okoliša.

Za gnojidbu krastavaca i rajčice koristite kravlji i kokošji gnoj

Jednostavno i učinkovito gnojivo koje sadrži dušik, kalij, fosfor, kalcij, magnezij, bor i druge elemente u tragovima, njegova učinkovitost nije niža od komercijalno dostupnih mineralnih gnojiva.

U isto vrijeme, pileći gnoj se smatra koncentriranijim i brže djelujućim gnojivom.

Kako pripremiti otopinu kokošjeg gnoja

Ulijte 1 kg svježeg stajnjaka u 10 litara vode i pokrijte posudu folijom ili hermetičkim poklopcem i ostavite da odstoji 3-5 dana uz redovito miješanje. Zatim se razrijedi s vodom u omjeru 1:2 i zalije biljke ispod korijena s 0,5-1 litrom tekućine.

Otopina kokošjeg gnoja koristi se tri puta: na početku vegetacije, tijekom cvatnje i tijekom formiranja plodova.

Pokušajte ne zalijevati lišće kako biste izbjegli spaljivanje.

Slijedite donji recept za pripremu otopine kravljeg gnoja za hranjenje rajčica i krastavaca

Uzmite 3-4 kilograma kravlje balege, dodajte vodu do 10 litara, ostavite da odstoji 10-14 dana, zatim razrijedite 1 litru otopine s 1 litrom vode i primijenite gnojivo u količini od 0,5-1 litre po biljci. pucanje.

Presadnice gnojite kravljom balegom 10 dana nakon sadnje na otvorenom, prije cvatnje i tijekom formiranja plodova.

Za gnojidbu krastavaca i rajčice koristite ljuske luka

Ljuske luka imaju nekoliko pozitivnih svojstava. Sadrži elemente kao što su kalij, fosfor i željezo, kao i vitamine, aminokiseline i antioksidanse. Pripremljena infuzija ne samo da obogaćuje biljku korisnim tvarima, već i odbija štetnike i sprječava rast patogenih mikroorganizama.

Nakon cvatnje i u ranoj fazi formiranja plodova prihraniti ljuskom luka. Otopina se izlijeva pod korijen ili se koristi za folijarnu primjenu. Ponovno unesite nakon dva tjedna.

Recept za otopinu kore luka

Pola litre zdravih ljuski lukovica stavite u kantu, prelijte s 10 litara tople vode, ostavite na tamnom mjestu 3-5 dana, zatim filtrirajte otopinu i zalijte korijen biljke.

Možete napraviti čaj od ljuski luka

U staklenku od jedne litre ljuski luka ulijte 1 litru vruće vode i ostavite pola sata, zatim dodajte još 1 litru vode i kuhajte 10-12 minuta.

Čaj ohladite, procijedite i razrijedite vodom (2 litre čaja na 10 litara vode). Svaku biljku zalijte s pola litre tekućine.

Preporučujemo