Pjevačica Zorica Brunclik ima višedecnijsku karijeru kojom se može slobodno da pohvali, a sada je ona otkrila kolika joj je čast bila da pjeva za predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Tako je ona na nekom od svojih nastupa Titu, možda je bio i među prvima i rekao joj je orkestar tada, “Znaš, pevaš “Obrane su jabuke rumene”, “Berem grožđe, biram tamjaniku”, “Odakle si, sele”, sve su bile u pitanju izvorne, i tri tokom dana i to je to.

Zorica je prvo nije znala otkud ona tu ali kako su joj rekli: “Kabinet predsjednika Jugoslavije ovdje, šef protokola”, mislim umreš ne mjestu, to je bilo vrijeme za umiranje, počela je da priča svoju priču Zorica. Kako je rekla ona se seća da su bili vinogradi kod Smedereva i da je bila ošišana trava, a Tito je bio udaljen od njih nekih 20 metara i sjedio je za stolom, a oni su bili kao šator natkrivneni zbog sunca. ” Krenula sam da pjevam i vidim ga kako, onim crvenim tepihom, ide pravo prema meni. Da smo mogli svi da se povučemo negdje, ali bio je zid. Sad zatečeni, cijeli taj orkestar, i on prilazi meni i pruža mi ruku da se upoznamo”, ispričala je pjevačica Zorica.

Kasnije je dodala kako tri dana nije htjela da opere ruke, a ona je inače ljevoruka tako da nije bilo potrebe da je koristi. Kada su se pozdravili Tito je njoj rekao: “”Da li Vi imate neku svoju pjesmu?”, kažem: “Da”, on: “Nemojte više da mi pjevate, koga god dovedu od mladih pjevača koji umiju da pjevaju, svi mi pjevaju “Berem grožđe, biram tamjaniku” i sve neke izvorne. Ako imate, otpjevajte mi. Kako se zove pjesma?”, kažem: “Ne daj da nas rastave” i otpjevala sam mu tu pjesmu. Ne sjećam se ni kako sam otpjevala ni kako je bilo. To je bio prvi put kod njega, a bila sam 16 puta i pevala na raznim prigodama, sa raznim gostima, bila sam recimo kada je bila Elizabeta…”, rekla je pjevačica. Ostatak čitajte ovdje

Preporučujemo