“Lave moj, zašto si nas ljubavi napustio?” – jecaji su neutešne supruge Darka L. (22), koji je izgubio svoj život nakon što je pretrpeo teške povrede u tragičnoj nesreći koja se odigrala 18. oktobra u fabrici u Obrenovcu.

Pozadina ove tužne priče obuhvata suprugu i dete koje su ostali u neizmernoj tuzi. Supruga je iskazala svoju bol prekrasnim, a istovremeno potresnim rečima koje ne ostavljaju nikog ravnodušnim: “Tvoja najveća ljubav, najveći lav, napustio nas je, a ja te volim više od bilo koga na svetu.”Osim toga, prijateljica neutešne udovice, koja se sažaljevanjem obratila na društvenim mrežama, izrazila je svoju tugu za Silvanom i njenim malim sinom, koji su izgubili supruga i oca: “Moja draga Silvana, moja omiljena učenica, ostala je bez svog supruga, a njen mali sin bez svog oca. Rekla mi je da će umreti za njim. Silvana je bila posebna osoba u mom životu. Imale smo poseban odnos dok je bila moja učenica i održale smo kontakt sve ove godine. Njena sreća bila je jednostavna i iskrena, i često me oraspoložila.”

Nesreća se dogodila oko 2 sata posle ponoći 18. oktobra u proizvodnom pogonu, gde je došlo do pucanja kamena na mašini “Tocilo” i povredilo dvojicu radnika. Nažalost, Darko nije preživeo svoje teške povrede, ostavljajući iza sebe porodicu koja je bila ispunjena nadom da će se mladić oporaviti. Mladog oca od 22 godine ostavio je užas i dete od samo dve godine.G. C. (43) je takođe preminuo u Domu zdravlja u Obrenovcu nakon ovog tragičnog incidenta, a istraga je i dalje u toku. Kompanija u kojoj se nesreća dogodila obećala je punu saradnju sa svim nadležnim institucijama kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove tragedije i kako bi se osiguralo da se ovakva nesreća nikada više ne ponovi. Potresni gubitak mladog oca i supruga duboko je dirnuo srca mnogih, a zajednica ostaje u šoku i saosećanju prema njihovoj porodici u ovim teškim trenucima.

Preporučujemo