U najnoviji akciji koju je izveo hrvatskki Uskok u srijedu ujutro uhapšeno je 12 osoba predođeni i bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb – Zapad, Petrom Rumihom (32), zbog, kako prenose hrvatski mediji, nabavljanja lažnih kovid potvrda. U toj akciji se spominje i ime poznatog hrvatskog pjevaća Tonije Cetinskog.

Toni Cetinski Official YT - YouTube

Među imenima osoba, čije je podatke Rumiha unijela u sistem u inkriminirano vrijeme, kako se nezvanično saznaje iz hrvatskih medija i ime pjevača Tonija Cetinskog, koji je nakon izbijanja pandemij korona virusa u više navrata iskazao svoje antivaserske stavoe.

Toni koji je tokom svoje duge pop pjevačke karijere odlikovan i Redom Danice hrvatske sa likom Marka Marulića i višestruki je dobitnik Porina, početkom izbijanja korone i pogotovo nakon uvođenja lokdauna i režima izdavanja kovid potvrda pozicionirao kao jedna od najistaknutijih javnih osoba koja je te mjere osporavala.

Toni je i jednom prilikom izjavio sljedeće:

Tony Cetinski ponovno osvanuo sa svojim zaštitnim znakom, evo kako izgleda nakon zahvata kojem se radovao!
-Ko hoće neka se vakciniše, nemam ništa protiv. Ne dam. Ja jednostavno ne dam da me netko vakciniše. Otvorite Goli otok za nas koji ne želimo da se vakcinišemo pa nas lisicama privedite, zatvorite, zaključajte, čekajte da zaspimo ili nas uspavajte pa nas na silu vakcinišite. Nema šanse!”, samo je jedna od javnih objava Cetinskoga u kojima se žestoko opirao vakcinaciji.

Tony Cetinski o novoj pjesmi, pojačanju i pandemijskoj stanci: 'Jedva sam preživio, ne financijski!'

2009. godine bio je najemitiraniji izvođač u Republici Hrvatskoj po službenim statistikama Hrvatskog društva skladatelja (ZAMP-a). Tony je snimio duet Dolce suono s tenorom Joséom Carrerasom, koji su promovisali koncertom u Zagrebu 2007. godine. Gostovao je i na koncertu koji je José Carreras održao u zagrebačkoj Areni 19.12.2009. Kao gost Michaela Boltona nastupio je na koncertima u londonskom Royal Albert Hall-u. Tony je 2008. pjevao u pulskoj Areni. Tony je 2009. godine napunio zagrebačku Arenu dva dana zaredom.

Preporučujemo