Crnogorska atletičarka Mariha Vuković osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Minhenu, ispred Srpkinje Angeline Topić, koja je bronzom ušla u istoriju “kraljice sporta” Srbije, postavši najmlađa osoba koja se vratila sa kontinentalnog šampionata. Zlato je pripalo Ukrajinci Jaroslavi Mahučič, koja se zaustavila na 1,95 metara, kao i srebrna Marija Vuković iz Crne Gore.

Ukrajinka je sa manje pokušaja osvojila zlatnu medalju, tačnije, Crnogorac je dva puta srušio ljestvicu 1,93 metra, a Ukrajinac je do te visine skočio iz prvog pokušaja. Srebro je Marijino, a ona slavi u suzama. Crnogorska atletičarka nije krila emocije nakon velike pobjede, Kninjanka je pokazala dobru figuru, a teška životna priča utkana je u sve medalje. Ona je posle nevremena sa tri godine pobegla u Crnu Goru, a Marijina sestra, košarkašica Đovana Vuković, progovorila je za košarka24.rs o teškim trenucima u njenom životu.

 

Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija „Oluja“, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operisala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju u štampariji, pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog uslova u svom sportu, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom“, otkrila je nedavno Marijina sestra Jovana.

Preporučujemo