Danas vam donosimo jednu zanimljivu priču koja nam stiže iz Velike Britanije, par koji je zadesila ova situacija je ostao šokiran sa onim što su pronašli a to im je promijenilo živote zauvijek!

Jedan bračni par iz Velike Britanije odlučio je podjeliti svoju zanimljivu priču, doduše anonimno radi njihove sigurnosti ali to nije ni bitno, ono što su pronašli u svojoj kući ostavilo ih je bez riječi i definitivino, promijenilo im je život za sva vremena.

Dakle, situacije se odvija 2019. godine, nakon što su godinama unazad odgađali planirano renoviranje svoje kuće konačno su odlučili uzeti slobodne dane i krenuti sa radovima. Ubrzo su došli do uređenja kuhinjskog prostora, njihovi planovi bili su da skinu stari pod te ga zamjene sa novim, šok je uslijedio kada su digli pod, pronašli su stari štek zlatnika koji tu stoji več ko zna koliko vremena, ostali su zaprepašteni i fascinirani.

Zlatnici su se nalazili u metalnoj kutiji koja je virila iz betona, najprije su mislili da se radi o kutiji za električne instalacije ali su ubrzo shvatili da je u pitanju nešto sasvim drugo.Odlučili su odnijeti zlatnike na procjenu a iznenađenje je tek tada uslijedilo, vrijednost zlatnika procjenila sse na preko 250.000 hiljada funti, što je približno preko 33 miliona dolara.

Zlatnike koji su dobili čak i svoj naziv “Ostava oblasti Elerbi” po gradu u kojem su pronađeni su prodali a sa dobijenim novcem su bili i više nego zadovoljni, ali tu nije kraj. Već naredne godine zlatnici su se našli na jednoj od aukcija u Sjevernom Jorkširu ali je njihova cijena bila trostruko veća od svote koju je mladi bračni par dobio. Kada su čuli za njihovu prodaju bilo im je krivo ali su bili zadovoljni i sa onim što su dobili, kako navode, to im je obezbjedilo i više nego dovoljno sredstava do kraja života.

Oglasi - Advertisement