Selo Кremna nadaleko je, kao što se zna čuveno po proročanstvima, a izgleda da ta moć nije zaobišla još neke stanovnike ovog mjesta na obroncima Tare. Starina, Obrad Marković, prema sopstvenim tvrdnjama spreman je da umre naredne godine jer, kako kaže, tako mu se “javilo”. Na svoje spomen obilježje pored supruge Zorke već je uklesao datum svoje sm*ti.Obrad Marković

On danas spokojno provodi dane na planini proroka, pripremajući se polako za oaj svijet, kako bi se uokojio kraj vog prvog komšije,koji je boo najčuveniji prorok u ovom dijelu svijeta Mitra Trabića.


– To mi je sve rečeno, došlo mi je u san. Dok sam bio u Požarevcu, sanjao sam kako dve žene u crnini ulaze na vrata, one su mi se obe predstavile, jedna kao Bogorodica, a druga kao Sveta Petka. Postavio sam im pitanje, da li mogu dobiti premeštaj zbog bolesti svoje supruge, one su mi odgovorile da je moguće ali tek prosle tri godine. Živećeš lepo, a umrećeš 2023. godine i zvanično ja imam još tri meseca života bez brige, a posle toga može biti samo mučenje i iščekivanje, kazao je Obrad za RINU.

Na planini proroka ovaj Кremanac gazi devetu deceniju i živi sam, u kući od svega nekoliko kvadrata, čekajući svoj sudnji dan.

Obrad iz sela Kremna

– Ja sam ovde stekao penziju i živim najbolje što umem. Pre pet godina moja supruga Zora se upokojila, koja me gledala kao malo vode na dlanu. Ja imam svoju terapiju, svako jutro iz čašu vode pojedem kašiku slatkog i jednu rakiju, to me održava u životu, dodao je on.

Obrad je prorekao i ko će ga sahraniti tog dana kada ispusti Bogu dušu. Na opšte čuđenje svih, on tvdi da će ga sahraniti predsjednik opštine.

– U Кremnima nas komšija ima 19 i svi se cenimo i poštujemo, ali nas je malo. Nema ko grob da iskopa, ja sam rekao da će to uraditi prvi čovek opštine. Počeli su me ismejavati jer se radi o ženskoj osobi, međutim sada je ta žena predsednik opštine Sevojno. Sazvao sam da na taj dan budu i dva sveštenika koja će doći”, priča Obrad.

On poručuje da kada on um*e, svako ko dođe na njegov grob, uvijek nek se pomoli Bogu i pratit će ga zdravlje.

Preporučujemo