Saznajte zašto bi ispijanje vode ujutro trebalo postati doživotna navika

Nema sumnje da je voda jedno od najkorisnijih pića za cjelokupno zdravlje. Kao što svi znamo, dvije trećine ljudskog tijela sastoji se od vode, hranjive tvari koja je ključna za preživljavanje.

Međutim, jednostavne navike, uključujući pijenje vode, mogu vam pomoći poboljšati zdravlje na više razina i povećati vašu produktivnost na redovnoj osnovi. Sve što trebate učiniti je popiti čašu vode kad se probudite.

Ako mislite da je to trivijalno, varate se. Saznajte zašto bi ispijanje vode ujutro trebalo postati doživotna navika.

Ovo se zove japanska terapija vodom i vrlo je učinkovita u prevenciji raznih bolesti i zdravstvenih stanja, kao što su:

  • – Artritis
  • – kolitis
  • – Migrena
  • – Smanjite bol
  • – bol u prsima
  • – Uklonite loš kolesterol
  • – visoki krvni tlak

Postupak je sljedeći:

nakon ustajanja popijte 650 ml vode. To je oko 4 šalice. Nemojte piti vodu iz slavine ako nije pročišćena. Destilirana voda je puno bolja. Ako koristite destiliranu vodu, preporuča se dodati i neke minerale, poput sode bikarbone.

Međutim, dodajte samo jednu žlicu u vodu ili može biti štetno. Nakon 45 minuta pijenja vode, započnite svoju dnevnu rutinu. Ne jedite ništa tijekom ovih 45 minuta.

Prije svakog obroka popijte najmanje 1 čašu vode i nemojte piti ništa drugo 2 sata nakon obroka. Na taj način ćete uvelike poboljšati svoje zdravlje.

Jednostavna navika, uključujući pijenje vode, može pomoći poboljšanju vašeg zdravlja na više razina.

Sve što trebate učiniti je popiti čašu vode kad se probudite.

Ako mislite da je to trivijalno i da time nećete ništa postići, varate se.

Riječ je zapravo o poznatoj japanskoj vodenoj terapiji koja je vrlo učinkovita u prevenciji raznih bolesti i zdravstvenih stanja.

To uključuje artritis, kolitis, migrene, ublažavanje bolova, bolova u prsima, uklanjanje lošeg kolesterola i visokog krvnog tlaka.

Čim se ujutro probudite, popijte 650 ml vode (oko 4 čaše). Nemojte piti vodu iz slavine ako nije pročišćena. Destilirana voda je puno bolja. Ako koristite destiliranu vodu, preporučuje se dodati neke minerale, poput sode bikarbone.

Dodajte samo žlicu u svu vodu ili može biti štetno.

Nakon što ste pili vodu 45 minuta, započnite svoju dnevnu rutinu i doručkujte. Ne jedite ništa tijekom ovih 45 minuta.

Prije svakog obroka popijte najmanje 1 čašu vode i nemojte piti ništa drugo 2 sata nakon obroka. Na taj način ćete uvelike poboljšati svoje zdravlje.

BONUS:

Donesite sreću i bogatstvo u svoj dom: ovo cvijeće svakako posadite u posudu ili vrt

Donesite sreću i bogatstvo u svoj dom: ovo cvijeće svakako posadite u posudu ili vrt
Mnogi vjeruju da on donosi blagostanje i sreću obiteljima.

Zelene stabljike i bijeli cvjetovi snažnog mirisa asociraju na Orijent ili Mediteran, na sav mir i sreću. Ulje jasmina potiče optimizam i životnu radost. Stručnjaci za aromaterapiju kažu da sive dane može pretvoriti u karneval.

Kako se uzgaja jasmin?

Jasmin je najbolje saditi u proljeće, posebno u kontinentalnim područjima, gdje su temperature izrazito visoke, a opasnost od mraza minimalna.

Ova biljka najbolje uspijeva u mediteranskim primorskim područjima, pri sadnji moramo paziti da zemlja bude dobro drenirana, a za vrijeme cvatnje potrebno ju je dodatno gnojiti.

Baštovanka.rs piše da je drenaža važna jer pomaže biljci da održi zdrav izgled i produži život, jer ako se ovaj postupak preskoči, rezultat će biti suva biljka, opadanje cvjetova i listova.

Prilikom sadnje pazite da vrh cvijeta jasmina bude okrenut prema suncu, a korijenje u sjeni.

Postupak sadnje je sljedeći: iskopajte jamu duboku 50 cm, a zatim je postavite drenažni sloj dubok 15 do 20 cm, često koristeći šljunak ili pijesak kao drenažni sloj.

Nakon toga jasmin odložite 3 cm od površine tla i zalijte.

Što se tiče gnojiva, počnite gnojiti svoje biljke u travnju i završite do kasnog ljeta.

Prikladna gnojiva koja se koriste su na bazi kompleksnih mineralnih gnojiva. Razrijedite ih vodom i na taj način napravite dodatak.

Zalijevanje mora biti odgovarajuće. Iako jasmin voli vlagu, moramo biti oprezni jer previše vode može dovesti do utapanja biljke, njezinog sušenja i truljenja.

Preporučujemo