Učenik osmog razreda Osnovne škole “Avdo Međedović” u Novom Pazaru doživeo je ozbiljne povrede tokom dramatičnog incidenta u školskom dvorištu. Sukob se odigrao neposredno nakon završetka poslednjeg časa, kada je vršnjak nasrnuo na njega i, šokantno, upotrebio nož da ga povredi, nanoseći mu ubodnu ranu u stomaku.Čini se da je, nakon incidenta, jedan od zaposlenika škole uputio povređenog učenika da odmah napusti školski teren. Povređeni maloletnik je pao nedaleko od svoje porodične kuće, gde su ga kasnije pronašli članovi porodice.

Neposredno nakon pronalaska povređenog učenika, brzom reakcijom je hitno prevezen u novopazarsku bolnicu, gde su mu pružene neophodne medicinske intervencije, prema informacijama sagovornika koji je upućen u ovu situaciju.Nadležna policijska služba je odmah reagovala na poziv i izvršila uviđaj na mestu incidenta. Trenutno su u toku dalje istrage s ciljem razjašnjenja okolnosti ovog ozbiljnog događaja i utvrđivanja odgovornosti. O incidentu su takođe obavešteni nadležno tužilaštvo u Novom Pazaru radi daljeg postupanja.

Jedan od članova porodice povređenog učenika je stupio u kontakt s direktorom škole kako bi dobio više informacija o celokupnom događaju. Prema rečima člana porodice, direktor ih je uverio da će se ceo slučaj rešiti u skladu sa zakonskim propisima.Ova ozbiljna eskalacija nasilja među učenicima potresla je naselje Selakovac i samu školu “Avdo Međeović”. Nastavnici i roditelji su duboko zabrinuti zbog ovog incidenta i izražavaju nadu da će slučaj brzo biti razrešen kako bi se osigurala sigurnost svih učenika i zaposlenih u školi.

Preporučujemo