Da LGBT parovi nisu skoro ni u jednoj zemlji prihvaećni smo svjesni te činjenice. Veliki broj parova se pokuša izboriti za svoja prava i ljubav, ali ipak ima i onih, koji izgube snagu za borbu, i odluče se na drastične korake. Upravo o jednom takvom vam pišemo u nastavku ovog članka.

Tigran i Arsen
Naime, maldi par je objavio fotografiju svog posljednjeg poljupca, prije nego su donijeli odluku da zajedno skoče u sm*t sa jednog mosta u Jermeniji, tvrdi tamošnja lokalna LGBT zajednica. Tigran i Arsen, koji su akteri priče su objavili na svojim Instgram profilima slike svojih posljednjih trenutaka koje su zabilježili uz prouku: „Srećan kraj. Odluku o objavi fotografija i našim narednim koracima doneli smo obojica”.

Ovaj par je zatim skočio sa mosta Davtašen od 95 metara u Jerevanu, saopštila je Pink Jermenija. Tamošnji mediji navode da roditelji ovih nesretnih mladića nisu prihvatili njihovu ljubavnu vezu, a postoje i spekulacije, da je Arsen pobjegao od kuče, iako za to nema potvrde.


– Godine su pred tobom, ali su zbog netrpeljivosti prema njima napravili tako tragičan korak – navela je grupa za ljudska prava Pink Jermenija.

Kako kažu “LGBT osobama je veoma poznat osjećaj izolovanosti i nerazumijevanja porodice i društva. Ovaj tragični slučaj još jednom dokazuje da LGBT osobe u Jermeniji nisu bezbjedne i nisu zaštićene od strane društva ili države – navodi se.Tigran i Arsen

Pink Jermenija je takođe navodi da je objava para bila preplavljena gnusnim homofobičnim komentarima nakon njihove sm*ti, prenosi “Dejli mejl”.

Homofobija je veliki problem u Jermeniji i mnogi LGBT parovi se suočavaju sa diskriminacijom u bivšoj sovjetskoj naciji. Homoseksualnost je dekriminalizovana tek 2003. godine i mnogi i dalje odlučuju da svoje veze drže u tajnosti. Zemlja se nalazi na 47. mestu od 49 u Evropi po pravima LGBT osoba, a zaostaju samo Rusija i Azerbejdžan.

Preporučujemo