Brena, koja je poznata po svojoj izvanrednoj ljepoti, trenutno živi raskošnim životom ispunjenim samo najekskluzivnijim stvarima i luksuznim zadovoljstvima. Prema izvješćima, ova glazbena diva cijelo ljeto krstari morem na svojoj spektakularnoj jahti čija se vrijednost procjenjuje na nevjerojatnih 6.000.000 eura. Osim toga, često se s njenim društvom upušta u luksuzno vino i gastronomske delicije na obalama primorskih rizortova. No, njen životni put nije uvijek bio ispunjen luksuzom i bogatstvom.

Daleke 1979. godine, mlada i ambiciozna Lepa Brena stigla je u Beograd i upisala se na Prirodno-matematički fakultet, smjer turizam. Od samog početka, suočavala se s financijskim izazovima. Njena peteročlana obitelj oslanjala se isključivo na plaću oca, koji je bio medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica. Ova sredstva nisu bila dovoljna za pokrivanje troškova školovanja u Beogradu, pa je Brena odlučila potražiti posao.Javila se na oglas za čuvanje djece kod mladog bračnog para, Cveta i Tomislava Štajdohara. Obitelj Štajdohar tražila je dadilju koja bi brinula o njihovoj novorođenoj kćeri Ani, i pronašli su ju u Bremi. U to vrijeme, Brena je živjela u skromnom stanu blizu Tašmajdana, koji joj je obitelj Štajdohar omogućila. Iako o ovom razdoblju nikada nije javno govorila, Anina, danas poznata pjevačica i bivša članica glazbenog ansambla Tap 011, podijelila je ovo iskustvo. “Sjećam se samo nekoliko detalja iz tog razdoblja jer sam bila dijete. O tome znam od svojih roditelja”, izjavila je Ana.

U to vrijeme, Lepa Brena bila je poznata kao Fahreta Jahić i živjela je u malom stanu ispod Tašmajdana, u blizini Palilulske pijace. Brena je radila kao dadilja i brinula se za Anu kad nitko drugi nije bio dostupan. Zanimljivo je napomenuti da se ovo iskustvo može smatrati svojevrsnom sudbinom koje je predodredilo Anu za karijeru u glazbi, budući da je Brena postala njen mentor.

Međutim, Brena je ubrzo shvatila da je život u urbanom okruženju s ograničenim prihodima, a istovremeno pohađanje škole, nepodnošljiv. Zbog toga se odlučila vratiti u svoj rodni grad Brčko, unatoč velikoj strasti prema glazbi. U početku je izvodila rock glazbu s lokalnim bendom, no njena glazbena karijera doživjela je značajan preokret dolaskom Lira Show benda u Brčko. Tražili su pjevačicu, a Brena se odazvala njihovom pozivu. Ostalo je, kako kažu, povijest, jer je od tog trenutka Brena postala glazbena ikona s nevjerojatnom karijerom i slavom koja će trajati kroz generacije.

Preporučujemo