Prije dva dana je u koritu rijeke Save u Rugvici pronađeno je tijelo nepoznate osobe. Naime, zagrebačka policija izvjetila je jučer da je tijelo pronađeno u nedjelju ujutro oko 10 sati i isto je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gde će se utvrđivati identitet i okolnosti sm*ti. Na društvenim mrežama se proširila sumnja da postoji mogućnost da se radi o nestaloj Marijani Seifert, pobjednici regionalnog “Velikog brata”, za kojom se bezuspješno traga već šest mjeseci. Njen otac Ivo Kovačević je rekao, pak, da se ne radi o njegovoj kćerki.


– Kad smo čuli da je u Savi pronađeno telo nepoznate osobe, supruga i ja samo smo se bledo pogledali i pretrnuli. Cela ta noć za nas je bila nezvesna, nismo oka sklopili. Spremali smo se da idemo u Zagreb na identifikaciju tela, međutim juče su nas nazvali iz policije i kazali da to nije naša Marijana. Reč je o starijoj ženskoj osobi – rekao je gospodin Kovačević.

– Žao nam je bilo čije smrti. Ovo nam je dalo kakvu-takvu nadu, ne mogu vam ni opisati kako se osećamo proteklih šest meseci. Svaki nam je dan borba i svoje smo živote posvetili traganju za istinom. Želimo da se sazna šta se tačno dogodilo našoj ćerki i siguran sam da ćemo to saznati. Puno je raznih teorija i kontradiktornosti od te kobne noći kad je Marijana nestala. Ne želim još s time da izlazim u javnost, ali kad bude trenutak spreman sam da iznesem sve informacije kojima moja porodica i ja u ovom trenutku raspolažemo. One bi vas mogle šokirati, no još nije vreme da o tome govorim, ne mogu dok ne prikupimo sve dokaze – govori Ivo.

– Budite sigurni da moja supruga i ja nećemo dozvoliti da se Marijanin slučaj zaboravi i tragaćemo za istinom dokle god smo živi. Nadam se da će nam zdravlje to dopustiti, jer smo oboje na izmaku snaga, a ovo sve nam je nepovratno uništilo živote. Apelujem još jednom da ne zaboravite na moju ćerku i da pišete o njenom nestanku, a nadležne službe bih zamolio da ne češljaju samo područje reke Save, nego da svoju potragu prebace i na kopno – istakao je on.

Marijana iz Velikog Brata nestala prije 2 mjeseca i još uvijek nije nađena!

– Nažalost, mislim da to uzalud govorim, jer je potraga odavno prekinuta, za njih je to rešen slučaj! Žalosno je da za mene, 30-postotnog hrvatskog ratnog invalida, nadležne institucije nemaju sluha. Evo, ovim putem najavljujem da ću uskoro doći da štrajkujem i kampujem dan i noć ispred policijske stanice na zagrebačkim Krugama koja se bavi slučajem Marijane. Poneću sa sobom vreću za spavanje i biću tamo sve dok mi se ne kaže prava istina – zaključuje očajni otac.

Preporučujemo