Prepustite se nesvakidašnjem užitku NUTME – PATIŠPANJA, ukusne poslastice koja ne samo da je gotova za samo 15 minuta, već ima i teksturu koja se topi u ustima.

Sastojci

Za željenu žutu nijansu

preporučuje se 10 domaćih jaja uz podjednaku količinu šećera i brašna, odmjerenih po 10 žlica. Agda U ovom receptu trebat će vam 1,3 litre vode, 800 grama šećera i 1 paketić vanilin šećera.

Priprema

Sjediniti jaja i šećer, snažno miksajući dok se još ne vide ostaci miksera. Lagano i bez upotrebe miksera u smjesu polako umiješati brašno dodajući žlicu po žlicu. Smjesu prebaciti u malo dublji kalup, otprilike dimenzija 22×32. Zagrijte pećnicu na visoku temperaturu od 250° uz istovremeno miješanje sastojaka. Kad je smjesa gotova, stavite je u pećnicu i nakratko smanjite temperaturu na 200° kako bi se postigla lijepa rumena korica. Zatim smanjite temperaturu na 150° i pecite oko sat vremena. Važno je povremeno provjeravati napredak pečenja kako ne bi zagorjelo. Ako je toplina prejaka, napravite male prilagodbe kako biste je smanjili. Da biste utvrdili je li jelo potpuno kuhano, lagano ga pritisnite rukom. Ako odskoči, savršeno je urađeno. Prokuhajte zajedno vodu i šećer, pa maknite s vatre. Pustite da se patišpanj i agda potpuno ohlade prije nego što ih izlijete zajedno, pazeći da su hladni. Kako biste pravilno poslužili esenciju, ključno ju je temeljito istući i zatim pustiti da se ohladi prije ulijevanja.

BONUS

Otkrijte intrigantnu priliku da vratite kosu bez potrebe za operacijom, a sve to u iznimno brzom roku.

Sastojci

500 grama gotovih kora Količina sira je 400 grama. Premazivanje: Količina vode: 350 ml. Za ponovno stvaranje izvornog teksta, evo preuređene verzije: 100 ml ulja, 1 vrećica tijesta i 1 žličica soli.

Priprema

Za početak pripremite premaz tako što ćete u posudi pomiješati vodu, ulje za pečenje i sol. Dobro promiješajte i ostavite sa strane za kasniju upotrebu. Prebacite sir u posebnu posudu, razbijte ga na manje komade. Uzmite uzorak sira i procijenite njegovu slanost; ako nema dovoljno soli, dodajte malu količinu. Odvojite kore i pripremite tepsiju tako što ćete je obložiti papirom za pečenje. Na stolu za pripremu počnite otvaranjem kora. Kako bih osigurao besprijekornu pitu, strateški sam posložio kore tako da se jedna malo preklapa s drugom na krajevima, radeći s tri kore odjednom kako bih primila veliku količinu. Kistom nanesite mješavinu vode i ulja kao premaz. Zatim po vanjskim rubovima kora premažite nadjev od sira i sve pažljivo zarolajte dok se potpuno ne sjedini. Nastavite sa ponavljanjem postupka dok ne potrošite sve kore. Sačuvajte malu količinu premaza za završni korak: Nakon što ste razvaljali sve kore, premažite površinu kistom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Preporučljivo je odrediti spremnost pite na temelju vlastite prosudbe. Ako površina postigne ugodan izgled bojice, tada se može smatrati završenom. Ostavite pitu da se ohladi prije rezanja i posluživanja. Ovaj recept daje dovoljno nadjeva za dva manja kalupa za pite.

Preporučujemo