Aleksandra Prijović će, nakon tri rasprodana koncerta u beogradskoj Areni, ostvariti značajnu financijsku dobit. Prema procjenama medija, nakon pokrivanja svih troškova i plaćanja poreza, očekuje se da će zaraditi oko milion evra. Prija je postala prva takmičarka iz “Zvezda Granda” koja će nastupiti u najvećoj dvorani na Balkanu te jedina srpska pevačica koja će održati tri uzastopna koncerta.

Prema dostupnim informacijama s zvaničnog sajta, kapacitet “Štark Arene” iznosi 19.866 sjedećih mjesta. Kada se zbroje mjesta u parteru, tribinama i ložama, a cijene karata za ta mjesta pomnože, dobijemo cifru od 415.261 evra prihoda po koncertu. S obzirom na tri koncerta, ukupna zarada za sva tri događaja iznosi 1.245.784 evra. Međutim, Prija će morati podmiriti troškove organizacije koncerata, uključujući binu, redare, plesače, orkestar, vozni park i druge stavke, što će iznositi oko 100.000 evra. Također, trebat će platiti porez državi, što iznosi 41.426 evra po koncertu, te zakup “Štark Arene”.

O troškovima koji čekaju pevačicu govorio je i izvor blizak njoj, naglasivši da Aleksandra nije očekivala da će zakazati čak tri koncerta, što znači veće izdatke i prihode:

  • Aleksandra se nije nadala drugom, a još manje trećem koncertu. Naravno, za svaki od njih će morati da plati porez državi, a osim toga, postoji i zakup Arene za tri večeri – rekao je izvor koji dodaje da su troškovi organizacije veći nego u prethodnim godinama:
  • Također, ne treba zaboraviti ni troškove organizacije, uključujući reklamnu kampanju, vozni park i obezbeđenje, muzičare i igrače, što košta oko 100.000 evra – istakao je izvor blizak pevačici.

Unatoč tome, Aleksandra neće biti najveći izvođač koji će profitirati od koncerata u Srbiji ove godine, budući da će Dino Merlin održati četiri koncerta. Također, rekord u održavanju koncerata u “Štark Areni” i zaradi i dalje drži Zdravko Čolić, koji je 2019. godine održao čak šest nastupa u najvećoj dvorani u Srbiji i zaradio 1.800.000 evra.

Preporučujemo