Porodica Novaka Đokovića, privlači veliku pažnju, kako naše tako i svjetske javnosti, a jedna vijest koja je u rekordnom roku obišla cijeli svijet, Novakai njegovu porodicu je učinila veoma ponosnim.

Ovako se Đokovići ponašaju kad nema kamera: Dadilja otkrila pravu istinu o njihovom odnosu! | Ekskluziva.ba
Naime, u zapadnom dijelu naše zemljeje otkrivena i opisana nova pećinska vrsta insekata koju su srpski istraživači nazvali Duvalius djokovici (Đokovićev duvalijus), u čast najboljeg svjetskog tenisera. Kako je objavio dr Nikola Vesović, u pitanju je specijalizovani, slijepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) koji je pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije.

– Novak Đoković – već više od 15 godina taj čovek uveseljava čitavu naciju, čini nas ponosnim i za to vreme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada. Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otkriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije koja dosad nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu “Annales Zoologici Fennici”. Kao znak zahvalnosti i osećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu – 𝘿𝙪𝙫𝙖𝙡𝙞𝙪𝙨 𝙙𝙟𝙤𝙠𝙤𝙫𝙞𝙘𝙞 – objavio je dr Vesović što je i Novak podelio na svom “Instagram” nalogu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - najnovije objave | 24sata

Preporučujemo