Vjerujemo da ste do sada već čuli za ovog poznatog srpskog glumca, reditelja, prodecenta i scenariste koji ste ostavio veliki trag na domaćoj filmskoj i umjetničkoj sceni a riječ je naravno o Draganu Bjelogrliću! O čemu se radi, saznajte u nastavku našeg članka kojeg vam danas donosimo!

Kao što smo već rekli, Dragan Bjelogrlić je ostvario veliki uticaj na području filmske umjetnosti na području naših regiona, svoj lik je ostvario u velikom broju uloga kojih je igrao te tako stekao veliku popularnost i zaplijenio pažnju naših medija. Prvi put pred kamerama se pojavljuje jako mlad, sa svojih čak 15 godina u ulozi Save Jovanovića Sirogona u kultnom filmu koji je obilježio jedan dio naših života a radi se o filmu Boško Buha koji je bio top popularan 1978. godine.

Po završetku osnovnog i srednjeg školovanja, Dragan je odlučio oprobati se na Fakultetu dramskih umjetnosti što je predstavljalo početak njegove karijere i ostvarenje velikog broja igranih uloga. Mnogi ga pamte i po učešću u seriji “Bolji život” u kojoj je igrao ulogu Slobe Bobe Popovića.

Što se tiče bračnog statusa, već više od dvije decenije Dragan se ostvario i u ulozi supruga, njegova supruga Maja doduše nešto manje se pojavljuje u javnosti u odnosu na njega. Iz ovog braka prethodi i kćerka Mia te sin Aleksej koji su njihovim riječima nadareni na svog oca što je Draganu vjerujemo veoma drago čuti.

Kćer Mia ostvarila se na polju političkih nauka gdje je nakon uspješnog diplomiranja odlučila oprobati svoje vještine u polju režije. Prvi dokumentarac je predstavljen u seriji “Ona se budi” te je tu pokazala svoje umijeće i mnoge iznenadila sa sposobnošću koje je izgleda naslijedila od svog oca, mnogi se nadaju da će mlada nada nastaviti ovim putem i donijeti još popularnih naziva. Što se tiče Draganovog sina, Alekseja, on je također odlučio oprobati se i poći očevim stopama pa je tako ušao u glumačke vode nekolicine serija i filmova, do sada najuspješnija uloga u kojoj je brigirao jeste u seriji “Senke nad Balkanom”.

Preporučujemo