Dalo se naslutiti, svi zaljuljenici u sprot su se ovog pribojavali, bježali od realnosti, ali sada je stvaarno i definitivno kraj ! Jedan od najvećih i najomiljenijih tenisera svih vremena rekao je zbogom ! Rodžer Federer odlazi u penziju !

Posljednji turnir u svojoj uspješnoj karijeri će odigrati na Lejver kupu koji se igra od 23. do 25. septembra.

– Lejver kup koji se održava u Londonu sljedeće nedelje i to će btii moj posljednji ATP turnir. Igrat ću još tenisa u budućnosti, naravno, ali ne na grend slemu ili na turu – rekao je Federer.


Rodžer Federer je zajedno sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem promjenio historiju tenisa. Upravo zbog Švicarca “bijeli sport” je postao jedan od najpopularnijih. Dugo je bio neprikosoven i vlasnik gotovo svih relevantnih rekorda. A, onda su se pojavili Novak Đoković i Rafael Nadal, pa mu statistika ne ide na ruku.

Federer je profesionalac postao 1998. i 24 godine mu je trajala karijera. Teško da postoji bolji dokaz kvaliteta od kontinuiteta, a Rodžer je uspjevao da kontinuirano bude u samom vrhu. Federer je 310 nedelja bio najbolji teniser sveta, uz to ima 237 uzastopnih nedelja, oborivši Džimi Konorsov rekord od 160 uzastopnih nedelja kao broj 1 na ATP listi i rekord Štefi Graf od 186 uzastopnih nedelja kao 1. teniserka svijeta.


Rodžer je sedam puta bio šampion Vimbldona i jedini je igrač koji je pet puta zaredom uzimao US Open i Vimbldon, tri godine zaredom je imao 10 i više osvojenih turnira. Osvojio je 20 grend slem trofeja i 28 mastersa.

Legendarni Roger Federer oprostio se od tenisa!

Na terenu je bio oličenje elegancije, igrao je vjerovatno najljepši i najrzanovrsniji tenis. Svojom gracioznošću djelovalo je kao da pleše na terenu. Zbog njegovih poteza zastajao je dah i nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Neke nemoguće udarce izvodio je sa velikom lakoćom. Svi su nekako nadali, čak i oni koji ga nisu voljeli, da bi mogao da se pojavi na najvećoj teniskoj pozornici i izvede još jedan ples.

Ovako, Rodžer je odlučio da kaže zbogom tenisu, a mi smo ostali uskraćeni za svu ljepotu i raskoš koju nudi bijeli sport.

Preporučujemo