Prenosimo vam nevjerovatan slučaj koji je svojevremeno zaprepastio čitavu ameriku, svi novinarski članci su tada pisali o strašnom slučaju koji se desio u Hjustonu a potiče iz 1981. godine.

Kako su lokalne vijesti tada prenijele, pronašli su dva beživotna tijela u šumskoj oblasti Hjustona a nakon utvrđene identifikacije i istrage koja je uslijedila u njihovoj kući, otkrili su da je njihova beba nestala. Vijest je bila senzacija, javnost je bila zaprepaštena sa ovim slučajem a vlasti su aktivirale sva raspoloživa sredstva koja su mogla biti uključena u daljnu istragu.

Istraga je trajala vjerovali ili ne sve do prošle godine, kada su slučajno dobili podudaranje DNK četrdesetodvogodišnje žene sa DNK uzorcima uzetim iz tijela koja su pronađena nakon ovog stravičnog zločina. Navodi se da je bila provedena i istraga protiv ljudi koji su zapravo odgojili Holi i da se smatra da ta porodica nije imala učešće u zločinu koji još ubavijen sa mnogo misterija.

“Dok se danas radujemo što je Holly pronađena i porodice koje su je tražile decenijama se raduju, mi još uvijek tražimo osumnjičene u ovom slučaju” – istakao je pomoćnik državnog tužioca.

Nakon Holinog nestanka ona se misteriozno pojavila pred crkvom u Arizoni a o detaljima kako je tu dospjela, ko ju je pronašao i kada, nisu željeli da govore iako postoje priče vezane za ovaj slučaj da su bebu donijele dvije žene za koje se smatralo da su pripadnice nomadske vjerske grupe, ova informacija nikada nije potvrđena od vlasti nego se pojavila a zatim i proširila među ljudima koji su bili uključeni u istragu.

Preporučujemo