Kao da nam nije dosta svih loših i negativnih vijesti, pa nam kao na tacni serviraju dodatne vijesti. Naime, internet je ovih dana , kao što ste možda mogli i sami primetiti, preplavjne mnogim teorijama o mogućem sma*u svijeta, koji bi prema riječima blogera trebao da se dogodi 24. septembra tekuće godine. Šta se zapravo krije iza ovog svega i da li je to zaista istina ?

Sve je zapravo počelo širenjem video snimka u kojem goovri jedan od opozicionih poslanika Bundestaga Fridriha Merca na kojem svi pratioci i slušaoci omaju priliku da čuju njegove tvrdnje kako će 24 septembar 2022. hodine zapravo ostati zabilježen u historiji, odnosno kako on kaže “da ćemo se svi sjećati gdje smo bili tog dana”.

 

Da stvr bude još čudnija, nije samo Merc upozorio čovječanstvo na sva moguća dešavanja tog dana koja bi se mogli desiti, već su to prvobitno najavili stari i dobro poznati “Simpsonovi”. zapravo u nekoliko epizoda “Simpsonovih” moglo se vidjeti i pimjetiti aluzije na sm*k svijeta, a korisnici društvenih mreža su tumačenjem redoslijeda njihovih epzoda i znaka u njima zdaključili da će klučni dan biti 24. septembar. Osim toga, većina “onlajn surfera” vjeruju da će nam baš tog dana doći glave solarne oluje, odnosno elektromagnetna radijacija emitovana od strane sunca. Ove sve navode demantovali su stručnjaci koji tvrde da su ovakve “oluje” potpuno normlane i bezopasne po planetu Zemlju.

Uprkos svemu, internert kroisnici još uvijek su ubjeđeni, ili se prave da jesu, u dolazak sma*a svijeta, a njihovim navodima svakako su doprinele činjenice kao što su nedadvna sm*t britanske kraljice, što mnogi tumače kao znak i mobilizacija ruske vojske, odnosno dalja eskalacija sukoba u Ukrajini koja bi mogla dovesti do Trećeg svjetskog rata ili nuklearnog sukoba. Kako god, moramo sačekai sutra da kako bismo vidjeli dalji rasplet događaja.

Preporučujemo