Novak Đoković, proslavljeni srpski tenisač, ostvario je ubitačnu pobjedu u polufinalu US Opena, porazivši Bena Sheltona sa uvjerljivih 3-0 u setovima (6-3, 6-2, 7-6). Ova impresivna pobjeda omogućila mu je plasman u finale ovog prestižnog teniskog turnira, gdje će se suočiti s izazovom pod imenom Danilo Medvedev u utrci za svoj četvrti naslov u New Yorku i povijesni 24. Grand Slam trofej.

Predviđa se da će finalni meč biti znatno izazovniji od njegove prethodne utakmice protiv Sheltona. Što se tiče navijačke podrške, Đoković će se vjerojatno naći u povoljnijem položaju, jer će publika vjerojatno biti pretežno naklonjena njemu, suprotno od prethodnog meča protiv Sheltona. Tijekom tog susreta, publika se često ponašala neprimjereno, navijajući za protivnikove pogreške, dok je mladi Amerikanac često iskazivao grubi temperament, slavivši čak i manje osvojene poene kao da je dobio cijeli set.Unatoč ovim izazovima, Đoković je ostao stoiciziran i s poštovanjem pobijedio protivnika. Njegovo ponašanje tijekom meča izazvalo je znatiželju javnosti, a na konferenciji za novinare nakon meča, upitan je o svojem gesti “spuštanja slušalice” prema Sheltonu i njegovim pristašama. Đoković je odgovorio bez emocija, izrazivši kako mu se svidjela proslava suparničkog tima do te mjere da ju je replicirao. No, pažljivo oko promatrača može uočiti da je osmjeh na njegovom licu prigušen sjecanjima na vlastiti nastup pred zahtjevnom publikom u New Yorku.Ako Đoković osvoji finalni meč protiv Danila Medvedeva, upisat će se u povijest kao najstariji pobjednik US Opena. Ovaj detalj o godinama postaje sve zanimljiviji za srpskog tenisača, što je istaknuto tijekom nedavnog intervjua.”Kao tenisaču koji je prešao prag od 36 godina, svako Grand Slam finale ima poseban značaj. Jer, tko zna, ovo bi moglo biti i moje posljednje. Zahvalan sam na prilici da se natječem i potencijalno osvojim još jedan Grand Slam, pogotovo ako se usporedi s deset godina ranije kada sam vjerojatno mislio da ću imati mnogo više vremena. Nisam siguran koliko će trajati moja sposobnost igranja na svim četiri Grand Slam turnira u sezoni, koliko ću još prilika imati. Unatoč tome, pristupit ću finalu s istom ozbiljnošću kao i svim drugim mečevima, sa željom da izađem kao pobjednik,” izjavio je Nole.

Đoković priznaje da je njegova glavna motivacija proizlazi iz sudjelovanja na Grand Slam turnirima. U skladu s time, temelji svoje poteze i strategiju, ali se više ne fiksira na brojke i postignuća. Zadovoljan je svojim dosadašnjim uspjehom, bez obzira na ishod finalnog meča. Pobijeda ili poraz, Đoković se ne obazire previše na takva uspoređivanja jer njegova perspektiva nadilazi povijesne brojke. Shvaća da je trenutna prilika u njegovoj karijeri pravi blagoslov koji mora maksimalno iskoristiti i usredotočiti se na trenutni izazov pred sobom.Upravo je koncentracija i strategija ključ uspjeha, a on je odlučan ostvariti svoje ciljeve i ponosno se nositi s bilo kojim izazovom koji dolazi njegovim putem. “US Open final 2021. godine bio je emotivan trenutak za mene i utjecao je na moju igru na terenu,” primijetio je Đoković. Shvaća važnost pripreme za buduće mečeve i svjestan je da su emocije, iako važne, treba držati pod kontrolom kako bi ostvario svoje ciljeve.

Preporučujemo