Televizijski rukovodioci navodno su razmišljali o uklanjanju čitavog ženskog kadra iz emisija koje je vodio Rasel Brend, zbog straha da će biti napadnute ili uznemiravane. Šokantna tvrdnja dolazi nakon što je slavni glumac optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje četiri žene, prema zajedničkoj istrazi koju su objavili Times of London i Channel 4 Dispatches.

Jedna žena, koja je u izveštaju identifikovana kao Elis, tvrdila je da ju je Brend seksualno zlostavljao kad je imala 16 godina. Elis, koja je kasnije počela da radi na Channel-u 4, prisetila se radnog sastanka na kom je Brend bio predložen za voditelja televizijske emisije, ali pojavila se zabrinutost zbog njegovog ponašanja. To se dogodilo, tvrdi, krajem 2013. ili početkom 2014. Televizijski rukovodioci su navodno predložili da se žensko osoblje ukloni iz emisije zbog Brendovog ponašanja. “Rešenje im je bilo da uklone žensko osoblje iz ekipe. Žene koje su naporno radile da uđu u ovu industriju sada ne mogu da rade na određenim emisijama zbog straha da bi mogle biti napadnute ili uznemiravane. Bila sam u neverici”, rekla je žena, prema izveštaju.

Brend tvrdi da je on meta optužbi. Kad je Elis upoznala Brenda 2006. godine, on je bio poznato ime kao voditelj emisije “Big Brother’s Big Mouth” na Channelu 4 i kao BBC-jev radijski voditelj. Tada 31-godišnjak nazvao je tinejdžerku “detetom” i napao ju je tokom njihove tromesečne veze punih “emocionalnog zlostavljanja i kontrole”, rekla je. Doba za pristanak je 16 godina u Velikoj Britaniji. Optužbe datiraju između 2006. i 2013. godine, kada je Brend bio na vrhuncu slave, radio za BBC Radio 2 i Channel 4, i glumio u brojnim holivudskim filmovima. Danas su se mnoge dobrotvorne organizacije ogradile od njega, a oglasili su se i iz policije, pozivajući sve koji imaju bilo kakvu informaciju da im se obrate.

Brend se oglasio noć pre emitovanja emisije i poručio da je “meta”. On snažno negira optužbe i u video snimku objavljenom na Jutjubu u petak kaže da je bio “vrlo, vrlo promiskuitetan”, ali da su sve njegove veze bile “apsolutno i uvek sporazumne”.

Preporučujemo