Jučer je na centralnom groblju u Beogradu obilježena 31 godina od smrti čuvenog pjevača Tome Zdravkovića. Njegova supruga Gordana Zdravković kaže da ni dinar do danas nije dobila od ekipe Dragana Bjelogrlića, koji je režirao film “Toma”. Goca kaže da je projekat dobro urađen iako ima nekih djelova koji se ne poklapaju sa činjenicama koje su se desile u stvarnosti. Goca kaže da se nada da je Bjela neće zaboraviti, s obzirom na to da, kad su razgovarali, ona je najbolje dočarala emociju koju je imao Toma za života, a koju je glumac Milan Marić, prema njenom mišljenju, odlično pokazao u filmu.

Supruga Tome Zdravkovića slomila se zbog filma: Volio je Silvanu i bio je očajan
– Nikakvu korist od filma niti sam dobila niti imam. Nadam se da će to biti regulisano na neki način. Mislim da ljudi koji su radili na filmu to takođe znaju i verujem da me nisu zaboravili. Bjelogrlić nije došao na pomen zbog korone, ali dobro, bio je prošle godine. On i ja smo pre snimanja razgovarali. Znala sam od starta da nije zainteresovan za to da od filma napravi njegovu biografiju, već ga je zanimala samo emocija. Sve sam to pokušavala da opišem rečima da bi se što bolje prenelo na filmsko platno. Mislim da smo u tome uspeli, glumci su to odlično uradili. Neću da isterujem nikakvu pravdu, samo se, eto, nadam da će nešto da ode i meni u ruke – rekla je Goca, pa je objasnila da je tuga za pokojnim suprugom sve veća kako vrijeme prolazi:


– Ove godine je tuga veća, samo zbog filma “Toma”. Film je učinio svoje, pa su se vratile emocije, koje su postojale. Sad su još jače, sve se vratilo. Ova godina mi je mnogo gora nego prethodna. Gledala sam film mnogo puta, onda shvatim da njega nema, ali je tu, na neki način, i to je bolno. Kažu da vreme leči sve, zaleči, ali bol ostaje ista.

Gordana kaže da vjeruje da bi Toma da je i danas živ, slušao savjete ljekara.

– Poslednjih godina njegovog života Toma se donekle pridržavao saveta lekara, ali je udes koji je doživeo s autobusom bio prekretnica. Išao je Ulicom kneza Miloša, naišao je “Jatov” autobus i razbio ga, bila mu je polomljena ključna kost, ruka i noga, izvadili su mu bubreg i sve je krenulo nizbrdo. To se desilo godinu dana pre njegove smrti. On je već imao bolesne bubrege, kada mu je jedan izvađen, ovaj drugi je brzo propao. On je poslednjih meseci bio na dijalizi. Da nije bilo tog udesa, ja mislim da bi on živeo i danas – kaže Goca.

Preporučujemo