Većinu slavnih ličnosti sa našeg prostora i regiona život nikada nije mazio, pa tako imaju ožiljke koji ih obilježe na neki način za cijeli život.

Slavna pjevačica Tereza Kesovija iza sebe ima jako bogatu karijeru dugu čak 50 godina, hitove, popularnost, ali ipak i tešku i bolnu životnu priču.

Život ove pjevačice, koja je jedna od najcijenjenih na ovim prostorima počeo je jednom od navećih tragedija koja svakog čovjeka zadesi. Naime, njena majka je preminula nakon manje od mjesec dana nakon što je Tereza došla na svijet, a onda nikada nije mogla da sazna tačan uzrok smrti svoje majke koju nije uspjela ni da zapamti.

– Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse, i trovanja pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt – ispričala je svojevremeno za hrvatske medije.

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana. Nakon razvdoda od Mire, ona se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak. Tragedijama tu nije bio kraj. Još jedna velika tragedija koja joj je obilježila život se desila 1974. godine, kada je dok je snimala spot u Njemačkoj saznala da joj je brat po*inuo u saobraćajnoj nesreći. Nedugo nakon toga, ostala je bez žene koju je smatrala drugom majkom, njena maćeha Jela je pre*inula.

Gloria - Tereza Kesovija: 'Ja nisam diva i ne želim biti diva. Samo sam običan čovjek koji voli to što radi'
Ipak, ni ovo nije bio kraj Terezinim trgedijama. Nakon svega lošeg što ju je zadesilo u životu, saznala je da boluje od ra*a nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tu*ora u uhu. Nakon toga morala je da operiše i glasne žice. Ova popularna pjevačica je 2010. godine odlučila da objavi svoju autobigrafiju i u njoj je opisala sve one najteže trenutke koje su je zadesili u životu.

Preporučujemo