Bivša francuska tenisačica Anželik Cauči (36) otkrila je da ju je bivši trener Andru Gedis (56) tijekom dvije godine 400 puta iskoristio u intimnim odnosima. Francuski trener osuđen je na 18 godina zatvora zbog intimnog zlostavljanja četiri tenisačice. Jedna od žrtava čudovišta bila je i nesretna Anzelik, koja je imala samo 12 godina kada je počela trenirati s Gaddisom. Couch je svjedočio pred istražnim povjerenstvom koje je osnovano kako bi se utvrdile greške unutar sportskih


saveza i sportskih upravnih tijela. U potresnoj ispovijesti bivša tenisačica otkrila je stravične detalje pakla koji je proživjela.Rekla je da ju je Gedis prisilio na seks kada je imala 12 godina.


Nadalje, bivša tenisačica objasnila je da ju je uvjeravao da je to normalna praksa između igrača i trenera jer su “puno vremena provodili zajedno”. Jedan konkretan incident dogodio se tijekom 15-dnevnog kampa u La Bauleu, u zapadnoj Francuskoj. “Imao sam najgora dva tjedna u životu. Više puta sam razmišljao o samoubojstvu.U svojoj izjavi opisao ih je kao “13 razina terora”. Anzelik je tvrdio da je Geddes imao potporu predsjednika kluba jer je osvojio prvenstvo. “U teniskom svijetu je bilo dobro poznato da je njegovo ponašanje prema djevojkama bilo neprimjereno. Kad se žena požalila predsjedniku kluba, odgovor je bio: “Znam, ali donio nam je naslov prvaka.” Čudovište je 2021.osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiriju djevojaka u dobi od 12 do 17 godina. Osuđen na višegodišnju robiju.

Geddes je emotivno ucjenjivao Anzelik. Rečeno joj je da ima sidu, a nesretna žena je pet godina bila uvjerena da boluje od ove neizlječive bolesti. Između 13 god.i sa 18 god. Veći dio života mislio sam da imam sidu. Protiv napadača svjedočile su i druge žrtve. Rekli su da ih je trener prisilio da prekinu kontakte s obitelji i prijateljima te ih silovao u svom automobilu. U svlačionicama i na treninzima.

 

Preporučujemo