Za nešto više od mjesec dana porodica Rokvić će da obilježi prvu godišnjicu pjevačeve sm*ti, a udovica Marinka Rokvića, Slavixa, kao i njeni sinovi se još ne mogu pomiiriti sa činjenicom da njihovog oca i supruga više nema sa njima. Njegov sin Nikola svakog dana pomisli koliko bi s jegov otac radovao unuki, koja će uskoro doći na svijet , Marku zasuze oči što deda nije uspio da isprati Despota u školu u koju je krenuo u septembru, ali najteže je njegovoj suprugi Slavici koja, kada svi odu na svoju stranu i vrate se svojim životima, ostane sama sa sobom.

<p>Udovica Marinka Rokvića neutešna je nakon njegove smrti</p>
– Ona je hrabra i ponosna žena, ali nju najbolje pročita sin Marko. On oseti kad majka kreće da tone u tugu i uvek priskoči da je izvuče. Trudi se da je nasmeje, da je zagrljajem uteši i smiri – ispričao je za domaće medije izvor blizak Rokvićima.

<p>Udovica Marinka Rokvića neutešna je nakon njegove smrti</p>
Udovica Marinka Rokvića se poslije njegove sm*ti vratila pisanju u kojem je pronašla nrki vid utjehe, ali njeni blogovi imaju mnogo čitalaca. Žene koje je zadesila ista situacija obožavaju njene tekstove pa joj jako često traže savjete kako da prevaziđu tugu i bol, a Slavica je u jednom blogu napisala :

<p>Udovica Marinka Rokvića neutešna je nakon njegove smrti</p>
– Pod teretom tuge i bola postoje samo dva izbora. Plivati ili tonuti… Sve je na nama. Čitavog života vodimo borbu sa sobom, a ova borba nas menja… Onda dopustiš novim radostima, u mom slučaju radosti moje dece i unučića, da oboje život u najlepše boje i tog trenutka se dešava apsurd,više se ne boriš protiv tuge, čak je zavoliš… Svi mi koji smo nekog izgubili dopustimo novim životnim radostima bez griže savesti da prostruje dušom, da dotaknu skrivenu tugu. Izoštrimo čula i osetimo ih da su tu sa nama, da nigde od nas nisu otišli jer to što je nekad bilo nešto, ne može da postane ništa.

Preporučujemo