Okružni sud u Giterslou donio je još jednu u nizu bi*arnih presuda Naime, samnjena je zatvorsku kaznu, turčinu Alsinu Leventu, koji je 17. februara 2019. u Bilenfeldu, u Njemačkoj, pi*an i dro*iran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić. Naime, prodocia Šaulić, njihovi rođaci i prijatelji pravdu su čekli pune tri godine, jer je toliko trebalo sudu da osudi ovogturčina na ti godine i tri mjeseca zatvora. Ova sramna presuda, kako su je svi nazvali, izrečena je 20. januara ove godine. Ipak, sud je nakon uložene žalbe Leventovih branioca odlučio je da se dodatno smanji.

– Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir i to da se optuženi pokajao i činjenica da nije ranije osuđivan. Kazna je ublažena za krivična dela ubistvo iz nehata, ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnja bez vozačke dozvole – navodi se u obrazloženju suda.


Porodica Šabana Šaulića istog dana je primila ovu razočaravajuću vijest o odluci njemačkog suda.

– U ovom slučaju se ne radi o tome ko je bio Šaban, već da li je on bio čovek, suprug, otac, deda… Nemačko pravosuđe nagradilo je osobu koja ga je ubila time što joj je smanjilo kaznu. Tu osobu, koja ga je ubila, umesto da kazne za primer drugima jer bila pijana i drogirana, oni su nagradili. Na taj način je nemački sud stavio do znanja da ne ceni ljudski život. Iako smo uložili žalbu na ročištu, na donošenje odluke o smanjenju kazne nismo išli jer smo shvatili da u nemačkim sudovima nema pravde za običnog čoveka – kažu iz porodice Šaulić.

Hana Dudić je u š0ku , zbog ove besramne odluke suda.

– Tuga! Sud ga je nagradio za dve smrti i jedan uništeni život. Umesto da je sud uvažio kao otežavajuću okolnost pijanstvo i uticaj droge kod vozača, on je to uzeo kao olakšavajuću! Ovde se ne radi o tome ko je bio Šaban. To svi znamo. Poenta je u tome da imaju, jednostavno, loš zakon – rekao je Dudić.

Kako je dodao, u njegovom srcu ostala je praznina nakon Šabanove smr*i.

Preporučujemo