Nažalost u posljednje vrijeme svjedoci smo brojnih slučajeva nasilja a brojke se samo povećavaju, stručnjaci upozoravaju na činjenicu da je posljednih godina znatno povećan broj prijavljenih slučajeva koji se odnose na neki od oblika nasilja da li ono bilo vršnjačko, porodično ili sek*ualno.

U skladu s ovim informacijama dolazi nam i još jedan stravičan slučaj iz Crne Gore a u pitanju je porodično nasilje. Kako se navodi žrtva je maloljetno dijete koje je zadobilo nekoliko težih fizičkih povreda po tjelu i glavi a kao glavni optuženi u slučaju vodi se njena majka. Njihova životna priča je veoma žalosna, povrijeđena djevojčica ima i mlađu sestru koja na svu sreću do sada nije bila žrtva porodičnog nasilja.

Njihov otac razveo se od njihove majke i tada je sud donio odluku kojem njemu pripada starateljstvo nad djecom, odluka je uslijedila nakon dužeg razmatranja i razgovora sa djevojčicama, kako se navodi otac je već imao stalan posao i mogućnost da ih izdržava dok je majka bila nezaposlena i nije imala osigurano stambeno pitanje.

Međutim uslijed teške ekonomske krize i nepovoljne situacije u državi, otac je otišao poslom u inostranstvo na duži vremenski period, nije objavljeno o kojem se poslu radi ali se navodi da je stalno u pokretu što je ujedno i bio razlog da djevojčice ostavi kod njihove majke. Sa njom su provele neko vrijeme a onda je došla njihova baka sa očeve strane, zatekla je stariju djevojčicu u opekotinama i modricama te ih je odma odlučila odvesti.

Kako se iz priče dalje saznaje, majka je gasila cigarete od ruke svoje djevojčice, maltretirala je i fizički napadala a da niko nije imao ni ideju da se takvo nešto dešava. Baka je prijavila čitav slučaj i službenim osobama kao i Centru za socijalni rad koji nije ništa uradio po pitanju rješavanja ovog problema. Kako prenose lokalni mediji situacija je još više bila šokantna kada se saznalo da je baka koja ih je spasila zapravo uhapšena a povodom ovoga javilo se i nekoliko korisnika na društvenim mrežama koji su podjelili svoja saznanja o ovoj porodici.

“Poznajem njihovu baku koja je najbolja na svetu. P. M. je super otac dve prelepe devojčice. Živi sam svedok bakine ljubavi prema njima i P. M. kao oca! Sram i stid bilo institucije u Budvi da oduzmu decu baki i pošalju je u zatvor a ona se brine o njima sa puno ljubavi. Deca moraju da se zaštite od majke. Gasiti cigarete deci po telu u čemu učestvuje porodica bivše supruge i vi to podržavate.” – glasio je jedan od komentara očigledno ogorčenog korisnika.

Preporučujemo