“Te kobne večeri, Radišini rođaci su ga odvezli s vjenčanja i uzeli mu ključeve automobila. No, uspio je pronaći rezervni ključ i ponovno napustiti kuću, a s njim je bila i njegova starija kći”, započinje priču prijatelj Radiše P., koji je stradao u nesreći kod Šapca, dok je njegova ćerka (18) teško povređena.Radiša P. preminuo je na mjestu nesreće na putu Bogatić – Crna Bara. Njegova najstarija kći, koja nije imala vozačku dozvolu, bila je za upravljačem “BMW-a”.Tog kobnog dana su bili na proslavi, no prema pričama Radišinih poznanika, on je bio pod utjecajem alkohola i dopustio je svojoj kćeri da vozi.”U prethodnih nekoliko mjeseci je imao već dva udesa dok je vozio pijan”, kaže prijatelj.

Radišin život nije bio nimalo lak. Sa suprugom i tri kćeri živio je kao podstanar, zarađujući od dnevnica. U posljednjih godinu dana odlazio je raditi u Njemačku kako bi izdržavao svoju obitelj.Njegova obiteljska priča obilovala je teškoćama. Imao je mnogo braće, a majka nije bila u mogućnosti brinuti se o svima. Zbog toga su se braća raspoređivala po udomiteljskim obiteljima. Radiša je znao za samo jednog brata s kojim je ostvario kontakt, no on se razbolio i preminuo. Praktički je odrastao na ulici. Njegova supruga također je suočavala s zdravstvenim problemima, ali je išla raditi kako bi zarađivala.Unatoč svim poteškoćama, obitelj nije stvarala probleme. Radiša se trudio svoju djecu usmjeriti prema pravilnom putu unatoč teškoj i bolnoj životnoj priči.

No, noću između 14. i 15. listopada, Radiša i njegova kći su sletjeli s ceste i zabili se u drvo. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće bila je neprikladna brzina.”Radiša je bio na rođendanu rođaka, popio je, pa su ga odvezli kući i uzeli mu ključeve automobila kako ne bi vozio. Međutim, pronašao je rezervne ključeve i ponovno je krenuo iz kuće, a s njim je bila najstarija kći. Ona nije smjela voziti taj automobil, a vožnja je bila brza i silovita”, dodaje prijatelj.Radiša ostavlja i dvije kćeri koje pohađaju srednju školu.

Njegove kolege koje su radile s njim u Njemačkoj, prijatelji i obitelj iz sela skupljaju sredstva za pogreb i nastoje pomoći obitelji koliko god mogu.”Sve sezonu rada polako završava, a što će majka obitelji raditi… Obitelj ima drva za još samo 20 dana, a što će biti s njima nakon toga? Najmlađa kći rekla je da ne mora ići u školu, da će napustiti školovanje kako bi pomogla obitelji. Tužno je. Djeca trebaju obrazovanje. Apeliramo na općinu ili bilo tko da pomogne i da se osigura stipendija za tu djecu”, izjavljuje potreseni susjed.Meštani se sada nadaju da će obitelji pomoći koliko mogu i nadaju se da će Radišina kći preživjeti i oporaviti se bez trajnih posljedica.Podsjetimo, nesreća se dogodila na putu Bogatić – Crna Bara kada je automobil sletio s ceste i zabio se u drvo. Radiša je preminuo na mjestu nesreće.

Preporučujemo